Στην παρουσία του Οκτάι και του κατοχικού στρατού ορκίστηκε «πρόεδρος» ο Τατάρ

Στην παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, και στην απουσία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο Ερσίν Τατάρ «ορκίστηκε» στις 3 το απόγευμα στη «βουλή» στα κατεχόμενα ως ο πέμπτος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους. Στη «βουλή» απόντες «βουλευτές» του ΡΤΚ, πλην του Τουφάν Ερχιουρμάν και του Ασίμ Ακάνσοϊ που ήταν εκεί ενώ απών και ο Σερντάρ Ντενκτάς.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην τελετή παρόντες ήταν και οι "διοικητές" των στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής , οι δύο πρώην ηγέτες των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου, «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους με βάση το πρωτόκολλο και περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων, λόγω μέτρων για την πανδημία.

Ο κ. Τατάρ ανέγνωσε τον όρκο ο οποίος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ύπαρξη και ανεξαρτησία του «κράτους», την ενότητα του «λαού» «την διαφύλαξη της χωρίς όρους κυριαρχίας μας», ένα «κράτος» δημοκρατικό, κοινωνικό κοσμικό συνδεδεμένο με τις αξίες του Ατατούρκ.
 
Για τη μη παρουσία των «βουλευτών» του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας στη «βουλή», ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι «δεν είναι εφικτό να γίνουν αποδεκτές οι παρεμβάσεις σχετικά με τις εκλογές και αυτό να γίνει σεβαστό» και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν να απέχουν από την τελετή.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τα όσα συνέβησαν στις «εκλογές» και αφορούν την δημοκρατικότητα των Τ/κ, «δυστυχώς έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε μια μεγάλη μερίδα της κοινότητάς μας, ανεξαρτήτως των απόψεών της. Οι ενέργειες προς επηρεασμό της λήψης απόφασης από τον λαό που γινόταν εδώ και μήνες, τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να γίνονται ορατές σε όλους».
 
Το ΚΚΔ μιλά για Βουλευτές που ήρθαν από την Τουρκία αλλά και την «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα που προέβησαν σε κάθε είδους πίεση με επιβράβευση ή πρόστιμο αλλά και χειρισμό ατόμων σε θέσεις κλειδιά. «Αυτή την παρέμβαση δεν είναι δυνατόν ούτε να την αποδεχθούμε, ούτε να την αφομοιώσουμε, ούτε να την σεβαστούμε. Οι άνθρωποι αυτού του τόπου και αυτοί που βλέπουν το μέλλον τους να είναι εδώ, σε αυτά τα χώματα, μοιραζόμαστε από κοινού την ίδια μοίρα και θα συνεχίσουμε να την μοιραζόμαστε. Διαφυλάττοντας τη δική μας ιδιαίτερη ταυτότητα, επιτυγχάνοντας την κοινωνική και οικονομικά ανάπτυξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε εμείς τη δική μας διοίκηση».
 
Στην τελετή που θα γίνει "υπό την αιγίδα αυτών που αντί να σεβαστούν τη δημοκρατία των Τ/κ διενήργησαν πραξικόπημα εναντίον της, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε", αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΔ που έχει 3 "βουλευτές".

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, το ΡΤΚ αποφάσισε να συμμετάσχει στην τελετή μόνο με τον πρόεδρο του κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν και τον «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο», Ασίμ Ακάνσοϊ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κουνάει το δάκτυλο σε Τουρκία το ΣτΕ-«Να καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 40 εκ σε Ε/κ»
Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου η Πρόεδρος της Βουλής
Εξήγγειλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Πυρίλλης
Προανήγγειλε κοινές γεωτρήσεις Ισραήλ-Τουρκίας ο Ερντογάν
Κάλεσμα ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για να λάβει μέτρα στήριξης για την ακρίβεια
Υπ. Εσωτερικών: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΤΑ
Το «κρατίδιο» και η «βόρεια Κύπρος» του Κασσελάκη δημιούργησαν εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ
Συναντήθηκε με τον υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ ο Πρόεδρος
Πώς απαντά για τις υπογραφές του στις υπερωρίες της Κωμοδρόμου ο Λετυμπιώτης