Δεν επαναδιεκδικεί προεδρία της ΠΟΕΔ η Ρέα Παπαγεωργίου

Αποχωρεί από την προεδρία της ΠΟΕΔ, η Ρέα Παπαγεωργίου, η οποία είχε αναλάβει προσωρινά καθήκοντα, έπειτα από την πρόωρη αποχώρηση του Φίλιου Φυλακτού.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία σημειώνει πως σέβονται απόλυτα την επιθυμία της Ρέας Παπαγεωργίου να αποχωρήσει από τη θέση της προέδρου.
 
Τα συλλογικά όργανα της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εξέτασαν σε διαδοχικές συνεδριάσεις τα αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της ΠΟΕΔ, όπου η Παράταξη διατήρησε την πρωτιά, βάζοντας νέες ανανεωμένες βάσεις για τη νέα θητεία.
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται, το ηγετικό στέλεχος της ΠΑΔΕΔ και της ΠΟΕΔ είχε καθοριστικής σημασίας στα όσα διαδραματίστηκαν, εν μέσω πανδημίας, το τελευταίο διάστημα. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπου κύριο θέμα ήταν η διαχείριση του κορωνοϊού στα σχολεία και η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά, η Ρέα ανέλαβε το φορτίο της προέδρου της Οργάνωσης.
 
«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξε τον ορθότητα της απόφασης να της προταθεί η προεδρία της ΠΟΕΔ, κάτι που επιβεβαιώθηκε μόλις πρόσφατα και από τα αποτελέσματα των εκλογών. Λυπούμαστε πραγματικά που η Ρέα Παπαγεωργίου δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στην προεδρία της ΠΟΕΔ. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τους σοβαρούς προσωπικούς λόγους που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα».
 
Καταλήγοντας, η ΠΑΔΕΔ τονίζει πως «γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η αποχώρηση της από την προεδρία της ΠΟΕΔ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και απομάκρυνσή της από τον συνδικαλισμό και την υπηρεσία της για διασφάλιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και την πρόοδο του δημόσιου σχολείου».

Δειτε Επισης

Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
Ικανοποίηση ΤΕΒΕΑ για το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας-Δερύνειας
Πριν το τέλος του χρόνου η ανέγερση 10.000 κοινωνικών κατοικιών στα κατεχόμενα
Βγαίνει μπροστά η ΕΠΑ, απορρίπτει τα περί παρέμβασης από το Υπουργείο Εμπορίου
Εντός Οκτωβρίου μπαίνουν οι μπουλντόζες στις ακατάλληλες πολυκατοικίες στα Λατσιά
Σε διορθωτικές κινήσεις καλεί τον ΟΑΥ ο ΠΑΣΥΝΜ σε σχέση με πλήρωση θέσεων
Eνίσχυση μηχανισμών παρέμβασης ζητά το Hope for Children για βία στα σχολεία
Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης προτείνει η Επ. Περιβάλλοντος-Υπέρ του τραμ ο Γιωρκάτζης
Στο ΓεΣΥ από την Δευτέρα η Πολυκλινική «Υγεία»-Μπαίνει και το ΤΑΕΠ του Απολλώνειου από 1η Οκτωβρίου
Παράταση στις αιτήσεις για πρόσληψη ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά