Την συμπόρευση τριών προσωπικοτήτων ανακοίνωσε η ΕΔΕΚ

Ο Νομικός Βίκτωρας Ακάμας, ο Οδοντίατρος Ξένιος Κυριακίδης, και ο Γιατρός και Ειδικός Ακτινολόγος Δημήτρης Σοφοκλέους έχουν εξαγγείλει τη συμπόρευσή τους με την ΕΔΕΚ στη βάση της Πολιτικής Διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής και έχουν θέσει τον εαυτό τους στην διάθεση του κόμματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Βίκτωρας Ακάμας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσεꓽ   «Αγαπητέ Βίκτωρα, θα ήθελα πραγματικά από τα βάθη της ψυχής μου να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, ενώνεις και εσύ τις δυνάμεις σου με το Σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου, για την επίτευξη των υψηλών αλλά πάνω απ’ όλα των εθνικών και των έντιμων στόχων τους οποίους έχουμε θέσει. Να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία και την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας την περίοδο όπου δέχεται τις ασύμμετρες απειλές του Τούρκου κατακτητή για μια δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό όπου όλοι οι κάτοικοι ανεξάρτητα από φυλετική, εθνοτική προέλευση να απολαμβάνουν των ίδιων πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.» 
 
Σε μια περίοδο που το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας καταρρακώνεται λόγω της ασυδοσίας και των σκανδάλων που ταλανίζουν την κοινωνία μας, εμείς θα πρέπει να ανορθώσουμε το ανάστημα μας και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να επέλθει η απαιτούμενη, κυρίως και από τον λαό, κάθαρση ολόκληρου του συστήματος, πρόσθεσε. «Γι` αυτό για ακόμη μια φορά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω γιατί και η δική σου συμπόρευση σε αυτόν τον αγώνα είναι πάρα πάρα πολύ σημαντική. Βίκτωρά μου σε ευχαριστώ πολύ», είπε ο κ. Σιζόπουλος.
 
Απαντώντας, ο κ. Ακάμας δήλωσε πως είναι τιμή του. «Αποφάσισα να πορευτώ μαζί με την ΕΔΕΚ. Θεωρώ ότι οι στόχοι είναι τεράστιοι που έχει το κόμμα να αντιμετωπίσει, για να αντιμετωπιστούν τα διάφορα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Οι τροποποιήσεις που χρειάζεται η κοινωνία είναι τεράστιες. Πρέπει να ανακτήσουμε το όνομα του καλού κράτους μας ξανά, το οποίο έχει καταρρακωθεί και είμαι δίπλα σας, να αγωνιστώ μαζί σας με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας, μαζί σας», πρόσθεσε.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και ο Ξένιος Κυριακίδης, ο Μ. Σιζόπουλος δήλωσε πως «Θέλω να ξανάκαλωσορίσω τον φίλο και συναγωνιστή Ξένιο Κυριακίδη στην κοινή προσπάθεια και στη συμπόρευση την οποία έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε από κοινού για να στηρίξουμε αποφασίστηκα τον αγώνα του λαού μας για λειτουργική, δημοκρατική και βιώσιμη λύση, χωρίς εξαρτήσεις από τρίτες χώρες, με πλήρη επικράτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά κυρίως και τον αγώνα για να αλλάξουμε την κυπριακή κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε Δίπλα στον Πολίτη, για την Κύπρο. Ευχαριστώ πάρα πολύ Ξένιο μου για το γεγονός ότι μαζί θα δώσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας».
 
 «Αγαπητέ κ. Πρόεδρε δεν θέλω απλά να ευχαριστήσω, θέλω να εκφράσω την χαρά μου, γιατί βλέποντας το χαμόγελό σας στην συνάντηση μας, και εκείνος που μας βλέπει από τον πίνακα πίσω σας, ο Λυσσαρίδης, που είναι ο εμπνευστής όλων μας και ο καθοδηγητής μας, νιώθω σαν να και επέστρεψα από ένα ταξίδι αναζήτησης και προβληματισμού πίσω στην οικογένεια μου. Αυτό είναι εχέγγυο ότι ο αγώνας όχι μόνο θα είναι τίμιος, έντιμος, θα είναι χωρίς ιδιοτέλεια μόνο και μόνο για να ανεβάσουμε το Σοσιαλιστικό Κίνημα  εκεί που πρέπει, που χρειάζεται κάθε ταλαιπωρημένος λαός όπως τον δικό μας. Ευχαριστώ πολύ», τόνισε από πλευράς τους ο κ. Κυριακίδης.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο και συνάδελφο Δημήτρη, για το γεγονός ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, συμπορεύεται μαζί με την ΕΔΕΚ, ενώνει τις δυνάμεις του στην κοινή προσπάθεια μας για αλλαγή για εξυγίανση αλλά πάνω απ’ όλα για στήριξη μια σωστής δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Μαζί Δημήτρη θα δώσουμε την μάχη και συνεχίζουμε», είπε ο κ. Σιζόπουλος αναφερόμενος στον Δημήτρη Σοφοκλέους.
 
Ακολούθως ο Δημήτρης Σοφοκλέους δήλωσεꓽ  «Κύριε Πρόεδρε είναι τιμή μου να συμπορευτώ μαζί σας για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά και από τα τελευταία τραγικά γεγονότα που αφορούν την διαφθορά και το ΓεΣΥ, νομίζω δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συμπορευθούμε. Είμαι στην διάθεση σας για τις επόμενες εκλογές. Ευχαριστώ».
 
 
 

Δειτε Επισης

Κίνητρα και στενή συνεργασία για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών-Τι πρότεινε στον Λίβανο ο ΥΠΕΣ
Επαναπατρίστηκαν 16 υπήκοοι τρίτων χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Έφοδος Αστυνομίας στις Κεντρικές, συνελήφθησαν δύο κατάδικοι-Μαρτυρία τους εμπλέκει σε υπόθεση ναρκωτικών
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρες και ζημιές σε Φθιώτιδα και Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias
Συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό
Πέραν των 500 τα νόμιμα πυροτεχνήματα, αμέτρητα τα παράνομα-Κενά στην τήρηση του Νόμου
Δημοσκόπηση REPORTER: Comme ci comme ça συμπολίτευση και αντιπολίτευση στα μάτια των πολιτών
Το βαρόμετρο των πολιτών για τα καυτά ζητήματα-Ποιος κρατά την πιο σωστή στάση
Σπάει το απόστημα του ξεπλύματος μέσω κρυπτονομισμάτων-Μπαίνει πλέγμα ελέγχου και εποπτείας
Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι του Κυπριακού;