Δύσκολη η εξαγωγή συμπερασμάτων από την νεκροτομή στο βρέφος-Ψάχνουν μέσω DNA τη μητέρα
14:14 - 19 Οκτωβρίου 2020

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του νεκρού βρέφους που βρέθηκε την Παρασκευή σε εργοστάσιο σκουπιδιών, στην κοινότητα Πεντάκωμο, διενεργήθηκε το πρωί από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω της συμπίεσης της σορού του βρέφους, ήταν δύσκολη η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, ενώ δεν κατέστη δυνατόν να απαντηθεί το ερώτημα εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε, το νεογνό ήταν καυκάσιας καταγωγής, ενώ ήταν ολοκληρωμένης κύησης και έφερε τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο.
Από το νεογνό λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και γενετικές εξετάσεις, καθώς και από τις χρωμοσωμικές αναλύσεις, οι οποίες θα καταδείξουν πιθανές γενετικές ανωμαλίες. Επίσης, μέσω DNA, θα επιχειρηθεί να εντοπιστεί η μητέρα του βρέφους.
Υπενθυμίζεται πως η σορός του νεκρού βρέφους βρέθηκε σε ιμάντα διαλογής σκουπιδιών από υπάλληλο, ενώ ήταν τυλιγμένο σε νάιλον σακούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος δεν βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που δείχνει πως πετάχτηκε στα σκουπίδια τις τελευταίες μέρες.
