Σε lockdown 17 ημερών από την Παρασκευή η Ουαλία

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή θα επιβληθεί στη χώρα ένα «αντιπυρικό» lockdown διάρκειας 17 ημερών, με επαναφορά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της άνοιξης κατά του κορωνοϊού.

Ο τοπικός Πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ είπε πως «όλοι οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και όλες οι μη αναγκαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν». Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6 το βράδυ τοπική έως τις 9 Νοεμβρίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης και όλων των καταστημάτων που πωλούν μη αναγκαία είδη και υπηρεσίες, εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατόν με εξαίρεση για τους εργαζόμενους σε κρίσιμα επαγγέλματα, απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δε συγκατοικούν είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό χώρο (με εξαίρεση για τις λεγόμενες κοινωνικές φούσκες υποστήριξης), κανονική λειτουργία των δημοτικών σχολείων μετά από τις προγραμματισμένες διακοπές την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αλλά παράταση των διακοπών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτός από την αντίστοιχη πρώτη και δευτέρα γυμνασίου.

Θα κλείσουν επίσης οι χώροι λατρείας, εκτός από τις περιπτώσεις τέλεσης γάμων και κηδειών, οι βιβλιοθήκες, τα κοινοτικά κέντρα και τα κέντρα ανακύκλωσης.

Κατά τον κ. Ντρέικφορντ τα μέτρα θα επιφέρουν ένα «σύντομο, απότομο σοκ» που απαιτείται για τη διακοπή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος το δημόσιο σύστημα υγείας NHS να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες και «ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν», καθώς «ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα σε κάθε τμήμα της Ουαλίας».

Ο Ουαλός Πρωθυπουργός εξήγγειλε παράλληλα ένα κονδύλι ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε lockdown λόγω κορωνοϊού για τέσσερεις εβδομάδες βρίσκεται από την πέρα,στη Παρασκευή και η Βόρεια Ιρλανδία.

Την επιβολή ενός lockdown δύο ή τριών εβδομάδων έχει ζητήσει για την Αγγλία και ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ, αίτημα που έχει απορρίψει ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο
Ίδρυσε το «κόμμα της Αμερικής» ο Έλον Μασκ-Πού στοχεύει, πόσο μπορεί να βλάψει τον Τραμπ
Ο Δαλάι Λάμα, παγκόσμιο σύμβολο του θιβετιανού πολιτισμού και της αντίστασης, έγινε 90 ετών
Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο Νετανιάχου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις απαιτήσεις της Χαμάς εν όψει των συνομιλιών για τη Γάζα