Μ. Σιζόπουλος: Για όσο ακολουθούμε παθητική πολιτική οι διολισθήσεις θα επαναλαμβάνονται

Για όσο ακολουθούμε παθητική πολιτική και δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες ανατροπής σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, οι διολισθήσεις θα επαναλαμβάνονται, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, με αφορμή το ψήφισμα, το οποίο θα εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι από πλευράς του κόμματός του πρέπει να διατυπωθεί πως είναι «άκρως ανησυχητικά» τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις φραστικές διατυπώσεις που επιχειρήθηκε να ενσωματωθούν και οι οποίες αναβάθμιζαν το κατοχικό καθεστώς.
 
Όπως είπε, «με αφορμή αυτό και με βάση το τελικό κείμενο από την πλευρά της ΕΔΕΚ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο η Βρετανία, η χώρα που είναι η γενεσιουργός αιτία του κυπριακού προβλήματος, να έχει και την ευθύνη της ετοιμασίας αυτών των ψηφισμάτων», σημειώνοντας πως «είναι λογικό πως από τη στιγμή που ανεχόμαστε αυτή την ενέργεια, η Βρετανία θα συνεχίζει να προωθεί ανενόχλητη τη δική της πολιτική η οποία ταυτίζεται, δυστυχώς, με την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας».
 
Πρόσθεσε ότι «ενώ κατ’ επανάληψη στις εκθέσεις του ΓΓ, και όχι μόνο, υπάρχουν αρνητικά στοιχεία τα οποία επιχειρούν να αναβαθμίσουν το ψευδοκράτος αλλά δεν παρατηρείται οποιαδήποτε ουσιαστική αντίδραση από τη δική μας πλευρά, άλλο τόσο θα παρατηρούνται προβλήματα».
 
«Όταν για παράδειγμα κατατίθενται προφορικά τα έξι σημεία του πλαισίου του ΓΓ και από τη δική μας πλευρά δεν ζητούμε αυτά να δοθούν γραπτώς για να υπάρχει ακριβής διατύπωση, δεδομένου ότι η πλειοψηφία αυτών των σημείων βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ όσο και με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, είναι γεγονός ότι η διολίσθηση του Κυπριακού θα συνεχίζει μέχρι που να καταλήξει σε μία επικίνδυνη ενδεχομένως λύση», είπε.
 
Ανέφερε ακόμα πως «είναι αδιανόητο να μην γίνεται αναφορά στην Τουρκία, η οποία δημιουργεί τις εντάσεις και τα προβλήματα στην κυπριακή ΑΟΖ, ακολουθεί πειρατική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και παρεμποδίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά να καλούνται οι δύο πλευρές να αποφύγουν τις εντάσεις και ουσιαστικά να μπαίνουν στην ίδια μοίρα η Κυπριακή Δημοκρατία με το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία».
 
Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι κατανοητό πως για όσο ακολουθούμε παθητική πολιτική, δεν αναθεωρούμε την στρατηγική μας και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανατροπής σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, αυτές οι διολισθήσεις θα επαναλαμβάνονται μέχρι την πλήρη επίτευξη των τουρκικών στόχων».

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ στις δύο Απριλίου
Θέλει να αλλάξει τα ψηφίσματα ο «υπεξ»-«Όσο ισχύουν, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε στη Γενεύη»
Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση και απαντά στο ΑΚΕΛ-«Σε καμία περίπτωση δεν θα διατεθούν στρατεύματα στην Ουκρανία»
Πολυμερής συνάντηση Μακρόν με ηγέτες Κύπρου, Ελλάδας, Λιβάνου και Συρίας-Στο επίκεντρο η Ανατολική Μεσόγειος
Μόνιμος πονοκέφαλος για τον Πρόεδρο η Αστυνομία-Χρειάζονται βαθιές τομές, όχι τσιρότα
Η συζήτηση με Γιλμάζ, η εκδοχή της πραγματικότητας του Τατάρ και οι προετοιμασίες για νέα συνάντηση
Ιδού οι χορηγίες των κομμάτων για το 2024-ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έλαβαν 1,98 εκατ. και 1,62 εκατ. ευρώ αντίστοιχα
Αυτή είναι η Πολιτική Γραμματεία της Γυναικείας Έπαλξης της ΔΗΠΑ
Σημαντικό θεωρεί τον διάλογο με τους Τούρκους ο Πρόεδρος-Κυρίως για περιφερειακά θέματα η συζήτηση με Γιλμάζ
Η εκδοχή ο Τατάρ για Γενεύη-«Εγώ ζήτησα τη συνάντηση, είμαι αυτός που κρατάει ενεργές τις 12 τεχνικές επιτροπές»