Η Ισπανία, η καλύτερη ομάδα στον κόσμο

Ποια να συγκριθεί μαζί της: Η Ισπανία παίζοντας μπάσκετ... Σαϊτάμα «εξαφάνισε» τον Σκόλα και έκανε πλάκα στην Αργεντινή στον τελικό (95-75), κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα και το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της!

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Παγκόσμιο γνωρίζοντας πως θα αγωνιστούν χωρίς τον απόλυτο ηγέτη τους, τον θρύλο Πάου Γκασόλ. Στη συνέχεια, το απουσιολόγιο γέμισε με... ονόματα που υπό άλλες συνθήκες θα έκαναν φαβορί οποιαδήποτε ομάδα: Έξω ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, εκτός ο Άλεξ Αμπρίνες, μηδενική βοήθεια και από τους... απρόθυμους νατουραλιζέ Νίκολα Μίροτιτς και Σερζ Ιμπάκα. 

Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η... λάμψη των Σέρβων, το ρόστερ των Γάλλων και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο άφησαν την Ισπανία... πίσω στα κορυφαία ονόματα της Ευρώπης, κάτι που φάνηκε και από τα power rankings.

Και τώρα, περίπου 20 μέρες μετά, ήρθε η μεγαλοπρεπέστατη απάντηση από μία πραγματικά κορυφαία ομάδα, σίγουρα την καλύτερη της εποχής της.

Με μία καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό, γεμάτη με την... αστερόσκονη της απόλυτης κυριαρχίας που έχει δείξει πολλές φορές και στο παρελθόν, η Ισπανία κέρδισε την Αργεντινή με 95-75 και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο, που σηματοδότησε και την δεύτερη αντίστοιχη επιτυχία για τους «Φούριας Ρόχας», μετά την διοργάνωση του 2006.

Ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με άξονα την εκπληκτική άμυνα, τις σωστές επιλογές στην επίθεση και την... εμπειρία από τέτοια ματς, η Ισπανία «σμπαράλιασε» το hype και το πάθος των Αργεντνίνων, που έφτασαν τελικά στο ταβάνι τους. Αυτό φάνηκε σε μεγάλο ποσοστό και από την άσχημη εμφάνιση των Λουίς Σκόλα και Φακούντο Καμπάτσο, την ώρα που οι νικητές πήραν το 100% από όσους αγωνίστηκαν, με την τετράδα των Ρούντι Φερνάντεθ, Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο και Σέρχιο Γιουλ να ξεχωρίζει σε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για τους Ίβηρες.

Πηγή: sdna.gr