Τζόνσον: Δεν είπα ψέματα στη βασίλισσα

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεώθηκε σήμερα να απορρίψει την κατηγορία ότι εξαπάτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ ως προς τον λόγο που ζήτησε την άδειά της να αναστείλει για πέντε εβδομάδες τις εργασίες του κοινοβουλίου.

Εφετείο του Εδιμβούργου έκρινε χθες ότι η αναστολή είναι «παράνομη» και ότι στόχος του πρωθυπουργού δεν ήταν η προετοιμασία του κυβερνητικού του προγράμματος, όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία, αλλά η αποτροπή βουλευτικού ελέγχου στις κινήσεις της κυβέρνησης ως προς το Brexit.

Στο ερώτημα αν είπε ψέματα στη βασίλισσα, ο κ. Τζόνσον απάντησε: «Απολύτως όχι». Παρέπεμψε στην πρωτόδικη απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου του Λονδίνου που έκρινε σύννομη την αναστολή του κοινοβουλίου.

Τόσο η προσφυγή στο Λονδίνο όσο και στο Εδιμβούργο έχουν αναπεμφθεί πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα εξετάσει την υπόθεση την ερχόμενη εβδομάδα. «Το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Το κοινοβούλιο θα έχει χρόνο τόσο πριν όσο και μετά από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου να συζητήσει τη συμφωνία του Brexit. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε συμφωνία σε εκείνη την κρίσιμη σύνοδο. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά», είπε επίσης ο Μπόρις Τζόνσον.

Υπερασπίστηκε δε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αποφεύγοντας να υιοθετήσει το σχόλιο του υφυπουργού Επιχειρήσεων Κουάσι Κουάρτενγκ ότι «πολλοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την αμεροληψία των δικαστών».

«Οι Βρετανοί δικαστές, οι δικαστές του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι μία από τις σπουδαίες δόξες του συντάγματός μας, είναι ανεξάρτητοι», δήλωσε ο κ. Τζόνσον.

Δειτε Επισης

Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
Στους 59 οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία-Νέοι τα περισσότερα θύματα
Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Από πυροτέχνημα στην οροφή ξεκίνησε η φωτιά στο νυχτερινό κέντρο
Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στη Βόρεια Μακεδονία-Αναφορές για δεκάδες νεκρούς
Γιατί κλιμακώνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή, ο τριπλός στόχος της Ουάσινγκτον-Τουλάχιστον 31 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Η δραματική στιγμή που τουρίστρια σώζει άνδρα από βέβαιο πνιγμό στη Σρι Λάνκα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την στρατιωτική δράση κατά των Χούθι-Στοχοποιεί και το Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ-Στους 33 οι νεκροί, χιλιάδες τα τροχαία ατυχήματα
Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ-Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά