Συνελήφθη άνδρας με γεμισμένο τουφέκι, που εισήλθε χθες σε κατάστημα Walmart στο Μιζούρι

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα με αλεξίσφαιρο γιλέκο, με γεμισμένο τουφέκι και επιπλέον γεμιστήρες με 100 σφαίρες, ο οποίος εισήλθε χθες σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι, προκαλώντας πανικό στους πελάτες, λίγες ημέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ που συγκλόνισαν ολόκληρη τη χώρα.
 
Το προηγούμενο Σάββατο στο Τέξας, ένοπλος σκότωσε 22 ανθρώπους σε κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και λίγες ώρες αργότερα, την Κυριακή τα ξημερώματα, ένοπλος στο Ντέιτον του Οχάιο σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδελφή, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Τα περιστατικά αυτά έχουν αναβιώσει και πάλι τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή.
 
Στο χθεσινό περιστατικό δεν υπήρξαν πυροβολισμοί και δεν είναι σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του άνδρα αυτού, ανέφερε η αστυνομία του Σπρίνγκφιλντ σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο. Δεν υπήρχε διαθέσιμος εκπρόσωπος της αστυνομίας για να κάνει δηλώσεις στο Reuters σήμερα το πρωί.
 
«Ένας οπλισμένος, λευκός άνδρας, μεταξύ 20 και 30 ετών, τέθηκε υπό κράτηση από οπλισμένο πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας έως ότου έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ύποπτο», ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 4 χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) στο νοτιοδυτικό Σπρίνγκφιλντ.
 
Δεν είναι άμεσα σαφές εάν ο άνδρας εξαπέλυσε απειλές ή εάν είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα. Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του και δεν είναι διαθέσιμες πληροφορίες για πιθανές κατηγορίες.
Η αστυνομία εκτιμά πως ο άνδρας ήθελε να προκαλέσει χάος, ωστόσο ακόμα προσπαθεί να διευκρινίσει τα κίνητρα της πράξης του, όπως δήλωσαν αστυνομικοί στην εφημερίδα Springfield News-Leader.
 
Ήταν «μια πραγματικά τρομακτική, επικίνδυνη κατάσταση», δήλωσαν σε μέσα ενημέρωσης αστυνομικοί στο σημείο του συμβάντος, προσθέτοντας ότι θα ερευνήσουν και τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του άνδρα.
 
Στην πολιτεία του Μιζούρι, οι πολίτες επιτρέπεται να οπλοφορούν χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια, αν και υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, για παράδειγμα για καταδικασθέντες εγκληματίες.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια