Στο Δικαστήριο άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου

Ο ανατραπείς πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε σήμερα, αφού κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο μετά το πέρας μιας ακροαματικής διαδικασίας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
 
Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας και δικαστικές πηγές, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μόρσι είχε ολοκληρώσει την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου προτού καταρρεύσει. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Ο Μόρσι, ηγετικό στέλεχος των Μουσουλμανική Αδελφότητας, ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Βρισκόταν στη φυλακή, μετά την ανατροπή του από τον στρατό το 2013 έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της εξουσίας του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε στο Δικαστήριο
 
Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ο Μόρσι, ηλικίας 67 ετών, βρισκόταν στο δικαστήριο για μια ακροαματική διαδικασία με την κατηγορία της κατασκοπείας, έπειτα από ύποπτες επαφές που είχε με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.
 
Ο Μόρσι εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών μετά την καταδίκη του για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2012 και ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατασκοπεία σε μια υπόθεση που σχετιζόταν με το Κατάρ
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»
Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»