Ανάκληση παιδικού πιάτου μελαμίνης από την κυπριακή αγορά

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, έχουν ενημερωθεί, μέσω της ιστοσελίδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) της Ελλάδας, ότι πιάτο μελαμίνης ρηχό με παράσταση Disney Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων που διενεργεί  η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ  «Παρακολούθηση Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα" και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία πιάτου μελαμίνης στο οποίο μετά από  τον εργαστηριακό έλεγχό του, διαπιστώθηκε να είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.
  
Στην εν λόγω ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση «JUMBOΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία εισάγει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα, την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν ότι τα εν λόγω πιάτα κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά και έπειτα από πληροφορίες από την εταιρεία διακίνησης, η οποία ενημερώθηκε από την αντίστοιχη εταιρεία στην Ελλάδα, δόθηκαν οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση του από την αγορά.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν
Χτίζει νέες βάσεις με τη βάση η ΕΔΕΚ-Κατέβηκε στον κόσμο και αποκαθιστά σχέσεις
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
«Αδιαφορία, απραξία, χαοτική κατάσταση»-Η σκιαγράφηση της πολιτικής ευθύνης που έμεινε ορφανή για τους ΤΑΚΑΤΑ
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Διασωληνωμένος 30χρονος που μαχαιρώθκε έξω από υπεραγορά