Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατικής - σύμφωνα με τις αρχές - επίθεσης που σημειώθηκε χθες στη Γέφυρα του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία που ταυτοποίησε τον άνδρα που σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο Καν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα και αποφυλακίστηκε πέρσι.

«Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές και είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018 και το βασικό σημείο της έρευνας τώρα είναι να διαπιστώσουμε πως κατόρθωσε να διαπράξει αυτή την επίθεση», τόνισε, συμπληρώνοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε μια τοποθεσία στην κομητεία του Στάφορντσιρ στην κεντρική Αγγλία.

Μπόρις Τζόνσον: «Συνταρακτικό»

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, χαρακτήρισε το θάνατο των δύο πολιτών «συνταρακτικό» και τόνισε ότι θα αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά τη σημερινή επίθεση.
 
Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη της ομάδας «Κόμπρα», ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι υποστηρίζει εδώ και καιρό πως «πρόκειται για λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται νωρίς» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόζουσες ποινές για τους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά για τρομοκράτες». Αρνήθηκε, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν ο ένοπλος δράστης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφάλειας ή στην αστυνομία πριν να συμβεί το περιστατικό.
 
Εξάλλου, ανέφερε ότι οι προεκλογική εκστρατεία τόσο των Τόρις όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο Λονδίνο, αναβάλλεται.
 
Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εκφράζει την συμπαράσταση στα θύματα και ευγνωμοσύνη σε όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να μείνουν ενωμένοι, μη επιτρέποντας τον εκτροχιασμό της δημοκρατίας από τρομοκρατικές πράξεις. Σε ένδειξη σεβασμού για όσους υπέφεραν από την επίθεση ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προεκλογική εκστρατεία στο Λονδίνο. «Δεν θα τρομοκρατηθούμε από εκείνους που μας απειλούν. Πρέπει, και θα σταθούμε μαζί για να απορρίψουμε το μίσος και τις διαιρέσεις» τόνισε.
 
Και η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, εξήρε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού. «Το σημερινό περιστατικό μας θυμίζει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε την ασφάλειά μας δεδομένη» είπε και πρόσθεσε: «Όσοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μας χωρίσουν ή να υπονομεύσουν την ελευθερία μας, δεν θα τα καταφέρουν ποτέ».
 
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»