Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν-Ρίχνει την ευθύνη μη λύσης του Κυπριακού στους Ε/κ

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα, με αφορμή την 36η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους (15 Νοεμβρίου) και δεν απέφυγε να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη εύρεση λύσης.
 
Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εκμεταλλευτούν άλλοι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ιδιαίτερα στο θέμα των πόρων υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο».
 
Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου:
 
«Δυστυχώς, οι προσπάθειες να φτάσουμε σε μια σταθερή, βιώσιμη και διαρκή πολιτική λύση στο νησί, έμειναν χωρίς απάντηση από το νότιο τμήμα της Κύπρου.
 
Κανείς και πολύ περισσότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να «φυλακίσει» το Τουρκοκυπριακό μέσα στα ελληνικά παιχνίδια. Εντός του πλαισίου των ιστορικών και δεσμευτικών μας υποχρεώσεων, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να ανεμίζει με υπερηφάνεια στις θάλασσες, στους ουρανούς και στη στεριά.
 
Σαν η μητέρα και εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εθνική της υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους.
 
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ιδιαίτερα στο θέμα των πόρων υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός
X. Σενέκης στην ΚΣ ΟΑΣΕ: Η τουρκική κατοχή δεν είναι παγωμένη σύγκρουση