Κρατούμενος του ΙΚ: Ανά πάσα στιγμή μπορούν οι ISIS να εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη

«Ανά πάσα στιγμή, το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη. Μετά τον θάνατο του ηγέτη του, Αμπού μπακρ αλ Μπαγκντάντι, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη», προειδοποιεί κρατούμενος του Ισλαμικού Κράτους.
 
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο ABC, o Μοχάμεντ Χασίκ, που κρατείται σε φυλακή του βόρειο Ιράκ, επισημαίνει ότι μπορεί ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να είναι νεκρός, αλλά ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος.
 
Ο Μοχάμετ Χασίκ δηλώνει πρώην τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους. Μιλώντας στον Αμερικανό ανταποκριτή του ABC News, Ίαν Πάνελ, υποστηρίζει ότι «ο κίνδυνος είναι τώρα πιο μεγάλος από ποτέ καθώς, όταν ένας ηγέτης πεθαίνει, αναδύεται κάποιος άλλος».
 
Ο Μοχάμεντ γεννήθηκε το 1994 κοντά στη Σεμπρένιτσα της Βοσνίας. Όπως ισχυρίζεται, έχασε 20 μέλη της οικογένειας του στον εμφύλιο τη δεκαετία του 1990.
 
Σε ηλικία έξι ετών, μαζί με την μητέρα του βρήκαν καταφύγιο στη Γερμανία ως πρόσφυγες. Αφού πέρασε μερικά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέστρεψε στη Γερμανία. Φυλακίστηκε για εμπόριο ναρκωτικών. Και στη φυλακή, σε ηλικία 21 ετών ασπάστηκε την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους.
 
Έξι μήνες αργότερα, επέστρεψε στη Γερμανία, αλλά υπό τον φόβο ότι θα βρεθεί ξανά στη φυλακή, επέστρεψε στη Συρία.
 
Όταν ρωτήθηκε για τις αμέτρητες αγριότητες και τα εγκλήματα του Iσλαμικού Κράτους, ο Χασίκ είπε ότι το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει στη Γερμανία και να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του. Ο Μοχάμεντ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά στη Γερμανία. «Θέλω να ζήσω μια συνηθισμένη ζωή με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου», επισημαίνει.
 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»