Με διαφορετική ατζέντα στην ΜΕΠΕΥ, Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικοί

Τοποθετήσεις από το Υπουργείο Παιδείας επί όλων των θεμάτων που συζήτησαν μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των συναντήσεων τους στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού(ΜΕΠΕΥ), αναμένουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, την ώρα ωστόσο που πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να παραθέσει τις θέσεις του σε ένα μόνο θέμα.
 
Η επόμενη συνάντηση στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού έχει καθοριστεί  για την μεθεπόμενη Παρασκευή 11 του μηνός, και όπως πληροφορείται ο REPORTER, το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να επιδώσει τις θέσεις του επί του ζητήματος των απαλλαγών των εκπαιδευτικών.
 
Όπως έλεγαν συναφώς στον REPORTER πηγές από το Υπουργείο Παιδείας, αυτό είναι και που ζητήθηκε από τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Ηλία Μαρκάτζη, κατά την τελευταία συνεδρία της ΜΕΠΕΥ. Δηλαδή, η αρίθμηση και γραπτή επίδοση με σειρά προτεραιότητας/σημαντικότητας, των απαλλαγών των εκπαιδευτικών, στην Επιτροπή.
 
Πρόκειται για θέμα επί του οποίου ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ έχουν ήδη επιδώσει έγγραφο με τις δικές τους θέσεις, στον πρόεδρο της ΜΕΠΕΥ, Χρίστο Πατσαλίδη.
 
Οι ίδιες πηγές του Υπουργείου Παιδείας επισήμαιναν, μιλώντας στον REPORTER, πως οι θέσεις του Υπουργείου επί των υπό συζήτηση θεμάτων, δόθηκαν στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και στην ΜΕΠΕΥ από την πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
 
Σε ό,τι αφορά εξάλλου την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην εξέλιξη του διαλόγου στην ΜΕΠΕΥ μετά τον Οκτώβριο, πηγές του Υπουργείου Παιδείας τονίζουν πως το Υπουργείο κατηγορήθηκε αδίκως.
 
Συναφώς, υποδεικνύουν πως και η καθυστέρηση οφειλόταν στην έρευνα στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, θέλοντας να έχει πλήρη και καθαρή εικόνα επί των σοβαρών θεμάτων που είχε ενώπιον του. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της έρευνάς του, ο κ. Πατσαλίδης είχε ανεπίσημες συναντήσεις και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Από πλευράς τους, οι εκπαιδευτικοί αναμένουν-όπως έχει προαναφερθεί-επίσημες τοποθετήσεις από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών στα όσα έχουν συζητήσει στις προηγούμενες συναντήσεις.
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους σημείωσε πως αναμένουν να συνεχιστεί η συζήτηση στα όσα μέχρι στιγμής έχουν πει.
 
«Εμείς αναμένουμε συνέχιση της συζήτησης στα θέματα με τις επίσημές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών. Ευελπιστούμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και μέχρι τέλος του μήνα με ληφθεί μια τελική απόφαση, είτε αυτή είναι αρνητική είτε θετική, πρέπει να καταλήξουμε κάπου», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.
 
Σημειώνεται πως στην τελευταία συνάντηση στη ΜΕΠΕΥ, αναδείχθηκε και συμφωνήθηκε ως επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση του διαλόγου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κλείνει για ένα μήνα τμήμα της λεωφόρου Αρχ.Μακαρίου στο Κίτι λόγω εργασιών για αποχετευτικό
Οι επιστήμονες που διακρίθηκαν στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ (pics)
Οι βραβευθέντες των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ 2024 (pics)
Το 80% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου απορροφήθηκε από αγορά εργασίας
Αναστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων στα συνέργεια σκυβάλων Κοκκινοχωρίων
Ενέκρινε το Υπουργικό την αλλαγή στον νόμο του ΓεΣΥ-Πάει στη Βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος
Η Κομισιόν καλεί τους Ευρωπαίους να συγκεντρώσουν προμήθειες επιβίωσης για τρία εικοσιτετράωρα
Ένα στα τρία νοικοκυριά στην Κύπρο αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, το 36% μόλις που τα βγάζουν πέρα
ΥΠΕΣ: Ανάκτηση εργοταξίου στον Ποταμό Λιοπετρίου-Δεν αποδέχεται τερματισμό ο εργολάβος