Ανοίγουν τα χαρτιά τους για τα ανοιχτά μέτωπα της παιδείας

Τα σοβαρά θέματα που επείγουν προς συζήτηση στον τομέα της παιδείας αναμένεται να συζητήσουν σήμερα, κατά την κοινή συνάντηση που θα έχουν στο Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Χαμπιούρης.

Έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκαν, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, θα συναντηθούν μετά από καιρό με τον Υπουργό Παιδείας στις δύο το μεσημέρι ώστε μέσω διαλόγου να αναφερθούν σε θέματα τα οποία όπως σημείωναν στις κατά καιρούς δηλώσεις τους, εκκρεμούσαν.

Αυτά που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σημερινή συνάντηση είναι: (α) η ασφάλεια και υγεία στα σχολεία, (β) η βία και παραβατικότητα στα σχολεία και (γ) η στελέχωση.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε πως «αυτή η συνάντηση είναι μια συνάντηση την οποία ζητήσαμε εδώ και καιρό και ελπίζουμε να μπορέσουμε μέσα από τις συναντήσεις μας να υπάρξει συνεννόηση ώστε να λυθούν  τα προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά θα λυθούν μόνο μέσα από ειλικρινή διάλογο και όχι μέσα από μονομερείς  αποφάσεις όπως έγινε το καλοκαίρι».

Τέλος ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε πως, «μόνο με το διάλογο μπορούν να λειτουργήσουν ορθά κάποια πράγματα».

Σημειώνεται πως, μετά την κοινή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο υπουργός Παιδείας, θα δει σε ξεχωριστή συνάντηση στις 3:30 την ΟΛΤΕΚ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καθοριστούν συναντήσεις με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΠΟΕΔ.

Καίρια προβλήματα τα οποία απασχολούν την Τεχνική Εκπαίδευση θα συζητήσουν στην ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι της ΟΛΤΕΚ, με μερικά από αυτά να είναι η στελέχωση και τα βιβλία.

Σε δηλώσεις του στο REPORTER, ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Λυσάνδρου ανέφερε πως «προσερχόμαστε στη συνάντηση για να πούμε τις απόψεις μας επί των θεμάτων και να γίνει συζήτηση η οποία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τα οποία εκκρεμούν».

Δειτε Επισης

Ισχυρή βούληση για τομές και μεταρρυθμίσεις σε θέματα ΑΜεΑ εξέφρασε η υφυπουργός Πρόνοιας
«Ευλόγησε» την μεγάλη ανάπτυξη της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Έγκωμη η Ιερά Σύνοδος
Έντονη αντίθεση Οικολόγων για ανάπτυξη της Μονής Κύκκου στην περιοχή της Έγκωμης
Ξεκάθαρες απαντήσεις Ιωάννου στα αιτήματα των κυνηγών-Στο επίκεντρο ποινές για λαθροθηρία, φωτοβολταϊκά και κυνηγετικοί σκύλοι
Διαμαρτυρία την Τετάρτη εργαζομένων περισυλλογής σκυβάλλων Κοκκινοχωρίων
Εκστρατεία για προώθηση της υδατοκαλλιέργειας στην ΕΕ ξεκινά ο Καδής
Επεκτείνονται βορειότερα οι εργασίες στη Τσερίου-Συνεχίζεται κανονικά η κυκλοφορία οχημάτων (χάρτης)
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου η ΠΑΣΥΚΙ
Το ΑΚΕΛ οργανώνει πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια-«Χιλιάδες νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα»
Στάση εργασίας μηχανοδηγών μεταφοράς σιτηρών στο λιμάνι Λάρνακας-Φωνές για συνεχόμενα προβλήματα