Ρωσία και Κίνα αποφάσισαν συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιούν συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος μαζί με τον Κινέζο ομόλογο του Βέι Φενχέ επιθεώρησαν τα σημεία στρατιωτικής διοίκησης στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων Τσουγκόλ, όπου θα λάβουν χώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε τη σημασία της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο και τόνισε ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Κίνας θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν.

«Συμφωνήσαμε ότι τέτοια γυμνάσια θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής συστηματικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Τα κοινά ρωσο-κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων Vostok-2018, στην Ανατολική Ρωσία και στον Ειρηνικό, που είναι τα μεγαλύτερα σε κλίμακα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1981 και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στη «γενοκτονία των Αρμενίων»-Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Πάνω από 90.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πάπα
Εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί
Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»
Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»
Ο Τραμπ δηλώνει ότι έχει δική του προθεσμία για τον ρωσικό πόλεμο
Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται ξανά κατά του Χάρβαρντ με κατηγορίες ότι απειλεί τη Δημοκρατία
Στους 44 οι νεκροί στη Γάζα από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς