Αυτός ο Τούρκος «πληρώνει» τον Σάλαϊ στη Φράιμπουργκ!

Από το Καζακστάν, όπου ευρίσκεται για το δεύτερο παιχνίδι με την Αστάνα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον της Φράιμπουργκ για τον Ρόλαντ Σάλαϊ.
 
Ο πρόεδρος της εταιρείας, Πρόδρομος Πετρίδης, παραδέχτηκε ότι οι πρωταθλητές έχουν λάβει νέα πρόταση από το γερμανικό σύλλογο και μάλιστα αυξημένη κατά 30% σε σύγκριση με αντίστοιχη στο παρελθόν.
Αυτό που δεν επιβεβαίωσε είναι το ύψος της, για το οποίο οι μεν Ούγγροι γράφουν ότι ανέρχεται σε €4.500.000, οι δε Ιταλοί εκτιμούν ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς ακόμη είναι υπό διαπραγμάτευση μπόνους, όπως π.χ. ο αριθμός συμμετοχών του ποδοσφαιριστή, η επίτευξη των στόχων της Φράιμπουργκ στη σεζόν κ.λπ.
 
Ωστόσο, όπως πληροφορείται από τη Γερμανία το omada.com.cy, η μεταγραφή πολύ δύσκολα θα σκαλώσει στο οικονομικό. Η Φράιμπουργκ έχει μεν πίεση χρόνου, καθώς εκπνέει η μεταγραφική περίοδος, και αγωνιστική ανάγκη για ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, το ταμείο της ωστόσο είναι γεμάτο.
 
Ο λόγος είναι απλός και έχει… ονοματεπώνυμο: Τσαγκλάρ Σογιουντσού. Μετά από μια διετία στο Μπράισγκαου ο Τούρκος στόπερ πωλήθηκε πριν λίγες μέρες στη Λέστερ έναντι €22.100.000! Αυτά τα χρήματα (υπερ)κάλυψαν τα 12,1 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί για αγορά ποδοσφαιριστών και άφησαν περίσσευμα, μέρος του οποίου η Φράιμπουργκ θα χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει τη μεταγραφή του Σάλαϊ.
 
Σημειώνεται πάντως πως σε περίπτωση μετακίνησης του Ούγγρου στην Μπούντεσλιγκα οικονομικά οφέλη θα αποκομίσει και η Ακαδημία Πούσκας, βάσει σχετικής συμφωνίας που υπάρχει με τον ΑΠΟΕΛ για ποσοστό επί πιθανής μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.