Ερωτηματικά στη Γερμανία για την απόφαση Μέρκελ να μην πάει διακοπές

Ερωτηματικά προκαλεί στη Γερμανία η απόφαση της Καγκελαρίου Μέρκελ να μην πάει διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Η Καγκελάριος τα τελευταία δέκα χρόνια μαζί με τον σύζυγο της, Γιόακιμ Ζάουερ, συνηθίζει να πηγαίνει διακοπές στα τέλη Ιουλίου, στο ίδιο ξενοδοχείο, σε ένα μικρό χωριό στις παρυφές των Άλπεων, στο γερμανόφωνο νότιο Τυρόλο της βόρειας Ιταλίας. Εκεί περνά τις ημέρες της με πεζοπορία.

Όπως έγινε γνωστό από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας του Τυρόλου, φέτος η Καγκελάριος Μέρκελ δεν θα πάει διακοπές. Αντίθετα, δωμάτιο έχει κλείσει μόνον ο σύζυγος της μαζί με τον γιο του από τον πρώτο του γάμο.

Η Καγκελαρία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, δίχως ωστόσο και να την διαψεύσει, αναφέροντας πως «πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση, την οποία και δεν σχολιάζουμε».

Στο Βερολίνο κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την εξέλιξη αυτή. Όπως λέγεται, ίσως η Καγκελάριος αναμένει κάποιες διεθνείς εξελίξεις μετά και την περιπετειώδη εξέλιξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ και την συμπεριφορά του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Άλλοι αναλυτές αναφέρουν το θέμα της σύγκρουσης που είχε πρόσφατα εξαιτίας του μεταναστευτικού με τον Υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Γεγονός είναι πάντως πως πρόκειται για εξέλιξη που έχει προκαλέσει αίσθηση στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, καθώς η Καγκελάριος δύσκολα αλλάζει τις συνήθειες εάν δεν υφίσταται σοβαρός λόγος.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Φυλή του Αμαζονίου μήνυσε τους New York Times γιατί τους παρουσίασε σαν εθισμένους στο δικτυακό πορνό
Εκτός του Χάρβαρντ κινδυνεύει να μείνει η πριγκίπισα Ελισάβετ του Βελγίου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκε σε ασθενοφόρο από το παράθυρο, έκλεψε τα σακίδια των διασωστών και εξαφανίστηκε
Τους 50,4 βαθμούς Κελσίου έπιασαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάιο