Όλο και αυξάνονται οι παιδεραστές των Κεντρικών –Δεν θεωρούν ότι έκαναν κάτι αφύσικο

Ως άγραφος νόμος της φυλακής, ανά το παγκόσμιο, λειτουργεί ο άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένων που καταδικάζονται για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανηλίκων.
 
Ωστόσο, η μεταρρύθμιση στις Κεντρικές φυλακές τα τελευταία 2,5 χρόνια όπου δημιουργήθηκε η πτέρυγα 1Β, εκεί όπου κρατούνται όσοι καταδικάζονται για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων, έχει αναχαιτίσει το φαινόμενο.
 
Σύμφωνα με την Διευθύντρια των φυλακών Άννα Αριστοτέλους η οποία μίλησε στον Πολίτη, γίνεται προσπάθεια όπως ακολουθήσουν τα ειδικά προγράμματα που προσφέρονται από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Ωστόσο, ίσως είναι εκπληκτική η παρατήρηση ότι το ένα κομμάτι αυτής της φύσης των αδικοπραγούντων δεν θεωρεί ότι έχουν διαπράξει κάτι αφύσικο για το οποίο θα έπρεπε να χρήζουν οποιασδήποτε αγωγής  ενώ το άλλο κομμάτι αρνείται ότι διέπραξε το αδίκημα.
 
Η κ. Αριστοτέλους ανέφερε επίσης στον Πολίτη ότι οι εισαγωγές κρατουμένων για παιδεραστία, στον ένα μόνο χρόνο λειτουργίας της πτέρυγας, αυξήθηκαν κατά 62% και έτσι χρειάστηκε να την επεκτείνουν.
 
Αυτή τη στιγμή στις φυλακές βρίσκονται 41 κατάδικοι για παιδεραστία ενώ άλλοι 6 τελούν υπόδικοι.
 
Επίσης, σημαντική παρατήρηση είναι ότι από τις 40 εισδοχές το 2015, στις 35 περιπτώσεις οι αδικοπραγούντες δεν βαρύνονταν με προηγούμενη κατάδικοι ενώ στις άλλες πέντε περιπτώσεις είχαν ιστορικό, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί εάν αυτό αφορούσε σεξουαλικά εγκλήματα. Από τη μέτρηση αυτή προέκυψε ότι στο 12,5% των περιπτώσεων υπάρχει υποτροπή ενώ ένα 87,5% καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου για πρώτη φορά.
 
Σύμφωνα με την κ. Αριστοτέλους, περίπου το 60% του συγκεκριμένου πληθυσμού έχει αδικοπραγήσει σε βάρος των ίδιων των παιδιών του ή τα θύματα προέρχονταν από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον.  
 

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου