Τραγωδία στη Γαλλία-Μια νεαρή και δυο παιδιά νεκροί σε πυρκαγιά

 

Μια 20χρονη γυναίκα και δύο κοριτσάκια, το ένα ηλικίας τριών ετών και το άλλο "μεταξύ 5 και 7 ετών" έχασαν τη ζωή τους και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε πολυκατοικία στη συνοικία Πολ Ελυάρ του Μπομπινί (περιοχή Σεν-Σεν-Ντενί), προαστίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21.20 σε διαμέρισμα 100 τ.μ. του πρώτου ορόφου της 18ώροφης πολυκατοικίας του Μπομπινί, μιας λαϊκής συνοικίας σε αυτό το προάστιο του Παρισιού, ανακοίνωσε ο διοικητής Μουλέν, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού.

Τα άψυχα σώματα των τριών θυμάτων βρέθηκαν "κοντά ή μέσα στον ανελκυστήρα". Πέθαναν "δηλητηριασμένες από τους καπνούς" της φωτιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 23.00 τοπική ώρα.

"Τρείς άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η ζωή τους κινδυνεύει", ανακοίνωσε η ίδια πηγή. Τρεις άλλοι νοσηλεύονται "σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση".

Μόλις έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες ζήτησαν από τους ενοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, όπως η 20χρονη Σόνια που μένει στον 4ο όροφο.

Ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Ζουλιέν Ντενορμαντί δήλωσε μέσω Twitter ότι "πρέπει να ριχτεί άπλετο φως για τα αίτια τους δράματος αυτού" αναφέροντας ότι "οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εξαίροντας το έργο των ομάδων διάσωσης".

"Πανικοβλήθηκα. Άκουσα τους πυροσβέστες να χτυπούν την πόρτα. Μας είπαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Μείναμε περισσότερες από δύο ώρες μέσα", δήλωσε η Σόνια. "Έχω δει πυρκαγιές από τότε που κατοικώ εδώ αλλά είναι πρώτη φορά που υπάρχουν νεκροί".

Χρειάστηκε η επέμβαση εκατό πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί. Στη συνοικία Πολ Ελυάρ υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες 20 ορόφων η καθεμιά, που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια κεντρική πλάκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αποζημίωση σε ομοφυλόφιλο άνδρα μετά από «εξορκισμό» για «μεταστροφή» στην Αγγλικανική Εκκλησία
Επιστρέφει στην Πομπηία ρωμαϊκό ψηφιδωτό ερωτικού περιεχομένου που είχαν κλέψει οι ναζί
Ζήτησε από τον Ζελένσκι να μην βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα ο Τραμπ
Ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε η Σρι Λανκα σε τρανς τουρίστρια που περιφερόταν γυμνόστηθη
Μπλόκο στο 18ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας στο ΣΕΥ μετά από βέτο της Σλοβακίας
Ευρηματικός δραπέτης στη Γαλλία-Κρύφτηκε σε τσάντα με τα άπλυτα άνδρα που αποφυλακίστηκε
Η Βρετανία δέχτηκε μυστικά χιλιάδες Αφγανούς έπειτα από μαζική διαρροή δεδομένων το 2022
Κυρώσεις ΕΕ σε πρόσωπα από Ρωσία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Υποσιτισμένο ένα στα δέκα παιδιά που εξετάζεται στη Γάζα