Πρακτικά μέτρα για το ζήτημα των ναρκωτικών στα σχολεία προανήγγειλε ο Χαμπιαούρης

Επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης. Συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και τοπικούς παράγοντες, ο Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, Λύκειο και τη Τεχνική Σχολή Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο κ. Χαμπιαούρης χαιρέτησε την επίλυση θεμάτων που άπτονται, όπως είπε, της ασφάλειας και της υγείας. 

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ναρκωτικών είπε ότι πλέον επιβάλλονται πρακτικές λύσεις και μέτρα, προσθέτοντας πως μέσα από το σχέδιο της εθνικής στρατηγικής, σύντομα θα ληφθούν και πρακτικά μέτρα στο ζήτημα αυτό. 

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευαίσθητη πτυχή του εκπαιδευτικού συστήματος το πρόβλημα των ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα και η θέληση τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα.   

Σε ό,τι αφορά τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, ο κ Χαμπιαούρης σημείωσε πως όπου είναι εφικτό δίνονται άμεσες λύσεις, ενώ για κάποια άλλα θέματα υπάρχει προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον.

Σε σχέση με τον καταρτισμό του νέου πρωτοκόλλου βάσει του οποίου θα αντιμετωπίζονται οι οποιοιδήποτε τραυματισμοί σε εκπαιδευτήρια, είπε ότι είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα με τους οργανωμένους γονείς και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. 

Πρόσθεσε ότι όπως ήταν ακριβώς η υπόσχεση, έχει καταρτισθεί το νέο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρίσεων, προβλημάτων και τραυματισμών στις σχολικές μονάδες με βάση το οποίο  γίνεται πιο λεπτομερής προγραμματισμός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές