Times: Στήριξη των Τόρις στη συμφωνία της Μέι, αν πει πότε παραιτείται

 

Οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση «αν πει πότε παραιτείται», γράφει η εφημερίδα The Times.

Οι Τόρις πιστεύεται ότι έχουν απαιτήσει από τη Μέι να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος για να αμβλυνθεί η αντίσταση στο σχέδιό της για το διαζύγιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.

Εάν η Μέι υποσχεθεί να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά το Μπρέξιτ, την 29η Μαρτίου 2019, αυτό θα μπορούσε να καλμάρει την κατάσταση στο εσωκομματικό σκηνικό, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, που επιδιώκουν το Ηνωμένο Βασίλειο να κλείσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ όπως αυτή που οι Βρυξέλλες διαπραγματεύθηκαν με τον Καναδά, προσθέτει η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, ο​​​​ πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βρυξέλλες και Λονδίνο για τους όρους του Brexit μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα ανέφερε σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ότι η συμφωνία ακούγεται σαν να είναι καλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά κατά πόσον το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπεται να πραγματοποιεί εμπόριο. Επειδή τώρα αν κοιτάξει κανείς τη συμφωνία, ίσως να μην μπορούν να κάνουν εμπόριο με μας», είπε. «Και αυτό δεν θα είναι καλό πράγμα. Δεν πιστεύω ότι εννοούσαν αυτό».

Πρόσθεσε ότι ελπίζει η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά δεν διευκρίνισε για ποια διάταξη της συμφωνίας εξέφραζε τις ανησυχίες του.

Λίγο μετά τις δηλώσεις Τραμπ, μια εκπρόσωπος του γραφείο της Μέι ανέφερε ότι η συμφωνία Brexit επιτρέπει στη Βρετανία να υπογράφει εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Το Ιράν πιστεύει πως η συμφωνία για πυρηνικά με ΗΠΑ είναι πιθανή με στήριξη Ρωσίας
H Eπίτροπος Κος καλεί τις υποψήφιες χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα
Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος των αυξήσεων των δασμών στην Κίνα και συμφωνία-Ποιος θα έχει το πάνω χέρι
Guardian: Στη σκιά της βίας το Πάσχα των Παλιστίνιων Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ
Δεκάχρονη που διάβαζε από 2 ετών ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από κοινοτικό κολλέγιο
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να συσπειρώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ποιος ο ρόλος της Μελόνι
Ο Ρούμπιο απειλεί με αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διαμεσολάβηση εάν δεν υπάρξει συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας
Έκανε αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση στο Μπελίζ, ήθελε να μεταβεί σε άλλη χώρα-Τον σκότωσε επιβάτης