Λουτρό αίματος στη Συρία-Τρεις ημέρες, 200 νεκροί

Σε τουλάχιστον 200, κυρίως μαχητές, ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις τριήμερες μάχες που ξέσπασαν έπειτα από επίθεση ομάδας τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε το θάνατο 92 μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), 61 τζιχαντιστών και 51 αμάχων, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά, στις τριήμερες συρράξεις. Οι απώλειες αυτές των FDS που μάχονται κατά των τζιχαντιστών είναι οι μεγαλύτερες που έχουν υποστεί ποτέ στις τάξεις τους από το Ισλαμικό Κράτος σε μία μόνο μάχη, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο.

Η επίθεση που ξέσπασε την Παρασκευή και διήρκεσε ως την Κυριακή σε τομέα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ εξαπολύθηκε από 500 τζιχαντιστές που εκμεταλλεύτηκαν την κακοκαιρία για να κάνουν επιθέσεις κατά των θέσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σε πολλά χωριά στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στην μεθόριο με το Ιράκ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Κατηγορεί τον Πούτιν για καθυστέρηση της εκεχειρίας ο Ζελένσκι-Πιέσεις στη Μόσχα από «συμμαχία των προθύμων»
Καλούν τη Ρωσία να δείξει πολιτική βούληση για τερματισμό του πολέμου Φον Ντερ Λάιεν και Κόστα
Απέλασε 10χρονη με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τραμπ-«Οι αρχές κρατούν στα χέρια τους τη ζωή των παιδιών μου»
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές στο Βελιγράδι-Tραυματίστηκαν τρία άτομα
Γυναίκες τρομοκρατούνται με drone για να φορούν χιτζάμπ στο Ιράν-Βασανιστήρια και βιασμοί για όσες δεν υπακούν
Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα
Η... μαύρη λίστα του Τραμπ-Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών
Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 5,5 Ρίχτερ-Στους δρόμους οι κάτοικοι (pics&vids)