Και για δεύτερη υπόθεση ως αυτουργός στο εδώλιο ο δολοφόνος της Γιαννούλας

Από τη μια αίθουσα στην άλλη αίθουσα του Δικαστηρίου ο 40χρονος που παραδέχθηκε ότι σκότωσε και λήστεψε την 56χρονης Γιαννούλα Χατζηγιάννη το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου στον Οίκο Μαραθάσσας.
 
Μετά την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του για οκτώ ημέρες σε σχέση με το φονικό, εναντίον του υπόπτου διεξήχθη και δεύτερη διαδικασία για δεύτερη υπόθεση.
 
Πρόκειται για την κομπίνα με τα πλαστά διαβατήρια που είχαν στην κατοχή τους οι πέντε συγκάτοικοι του, οι οποίοι ανακρινόμενοι τον έδειξαν ως ηθικό αυτουργό.
 
Εναντίον του, για τη δεύτερη υπόθεση, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, αυτουργίας, καταδολίευσης, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και παράνομη παραμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, στις 13 Νοεμβρίου και στα πλαίσια διενέργειας εξετάσεων για υπόθεση φόνου, διαφάνηκε ότι πέντε φίλοι του παρουσίασαν κατά την έναρξη της εργασίας τους, στον εργοδότη τους, στοιχειά τα οποία είχαν την φωτογραφία τους αλλά με άλλο όνομα. Παρότι ήταν από τη Γεωργία, τα έγγραφα έγραφαν ότι είναι από τη Λιθουανία.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής, σε κάλαθος ανακύκλωσης στον Καλοπαναγιώτη εντοπίστηκε άδεια οδηγού με τη φωτογραφία του 40χρονου για το φόνο, με σλοβακική υπηκοότητα, ενώ στην οικία του βρέθηκε ακόμη μια ταυτότητα, πάλι με σλοβακική υπηκοότητα.
 
Ο 40χρονος δολοφόνος, παραδέχθηκε ότι την διάπραξη των αδικημάτων μετά και τα «καρφώματα» των φίλων του, αφού ο στενός είχε στενέψει.
 
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, η Αστυνομία ζήτησε της συνδρομή της Ιντερπόλ για να εξασφαλίσουν στοιχεία από την Σλοβακία, Γεωργία και Λιθουανία.
 
Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Σύλληψη Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία στα κατεχόμενα
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου
Καρατομήθηκε η Ντόρια Βαρωσιώτου που εξέδωσε το πόρισμα για Θανάση, απολύθηκε από το Δικαστικό Σώμα-Απόφαση με σκιές