Χειροπέδες σε 60χρονη Ελληνίδα για το τρομοδέμα στην Μέρκελ
10:49 - 21 Νοεμβρίου 2018

Μία εξηντάχρονη συνελήφθη στην Καλλιθέα Αττικής καθώς τα αποτυπώματά της εντοπίστηκαν σε δέμα με εκρηκτικά που είχε σταλεί στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το 2010.
Συγκεκριμένα, τα αποτυπώματα της Ελληνίδας γυναίκας εντοπίστηκαν σε βιβλίο μέσα στο οποίο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και είχε αποσταλεί στην Γερμανία. Οι γερμανικές Αρχές ταυτοποίησαν το αποτύπωμα της 60χρονης, η οποία διατηρεί κατάστημα επίπλων στη Γλυφάδα, καθώς η ίδια είχε απασχολήσει στο παρελθόν για οικονομικής φύσης υποθέσεις.
Η Ελληνίδα έχει ήδη συλληφθεί ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι πιθανώς το αποτύπωμά της να βρέθηκε στο συγκεκριμένο βιβλίο καθώς είναι συλλέκτρια παλιών επίπλων και βιβλίων τα οποία δανείζει. Ούτε η ίδια ούτε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.
