Ενημέρωσε τον Καναδό ομόλογό του για το Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων και τερματισμό της παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, καθώς και να υπάρξει μια λειτουργική λύση.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Τρουντό έδειξε ενδιαφέρον για το Κυπριακό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε τη νέα προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφερόμενος εν συντομία και στα αποτελέσματα της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα.
 
Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη πολυμερούς προσέγγισης στα σημερινά προβλήματα και σύσφιξης της συνεργασίας Κύπρου - Καναδά σε διεθνές επίπεδο, καθώς και ενίσχυσης των διμερών, σημείωσε αρμόδια πηγή.
 
Είπε επίσης πως ο Καναδός Πρωθυπουργός είδε θετικά την πρόκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία