Α.Νεοφύτου: Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε βγει σε 3-4 χρόνια από το καθεστώς διάσωσης,

Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεν σήμερα σε πορεία ανάπτυξης, έχοντας εξέλθει από την κρίση και το καθεστώς διάσωσης, όμως θα μπορούσε αυτό να είχε γίνει σε 3 - 4 χρόνια και όχι σε 8, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τόνισε μάλιστα ότι προς αυτό υπάρχουν τα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, σημειώνοντας ότι "αυτό είναι και μια απάντηση σε όσους θεωρούν τα μνημόνια κατάρα".

Όπως εξήγησε δε αναλυτικά, ο ένας κανόνας που όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν στη χάραξη οικονομικής πολιτικής για να αποφεύγουν τις μελλοντικές περιπέτειες είναι πως τα έσοδα είναι σε γενικές γραμμές σταθερά, ενώ αν οι ανελαστικές δαπάνες αυξηθούν αυτές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και με τα έσοδα σταθερά, οδηγούν σε δημοσιονομικές περιπέτειες.

Σημείωσε δε ότι "και εμείς μειώσαμε μισθούς και συντάξεις, όχι βεβαίως στα επίπεδα της Ελλάδας, όμως αν δεν το κάναμε δεν θα μπορούσαμε να δίναμε καθόλου συντάξεις και καθόλου μισθούς".

Κατέληξε δε λέγοντας ότι η Ελλάδα πλήρωσε και εν μέρει το κόστος των ελλειμμάτων της πολιτικής του ίδιου του ευρώ καθώς τα Κράτη Μέλη της Ευρωζώνης, μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης είχαν μόνο κοινή νομισματική πολιτική και 16 διαφορετικές δημοσιονομικές πολιτικές κάτι που άλλαξε σταδιακά με την μεταρρύθμιση των προληπτικών ευρωπαϊκών κανόνων.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία