Προληπτικά μέτρα για χειμερινή περίοδο λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού

Στο σωστό συντονισμό όλων εμπλεκομένων φορέων και στην έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, ούτως ώστε σε περίπτωση θεομηνιών να υπάρχει αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν, αποσκοπούσε σημερινή σύσκεψη των δημοτικών αρχών της Λεμεσού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προβεί για προληπτικούς λόγους στον καθαρισμό των  ποταμών, των οχετών των όμβριων, στη σήμανση φρεατίων και στη τοποθέτηση αντλιών σε επιλεγμένα επίμαχα σημεία.

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη υπενθυμίζουμε το κοινό ότι θα πρέπει να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση τυχών έντονων βροχοπτώσεων, όπως τον έλεγχο των φρεατίων όμβριων υδάτων που βρίσκονται γύρω από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.
 
Επίσης, δεν θα πρέπει να αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, ενώ δεν θα πρέπει να καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.
 
Συστήνεται ακόμη στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού ή να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες, ενώ συστήνεται η ασφάλιση ιδιωτικών περιουσιών και οχημάτων έναντι κινδύνου πλημμυρών.
 
Ο Δήμος Λεμεσού καλεί το κοινό να ενημερώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις ανακοινώσεις των μετεωρολογικών υπηρεσιών για πιθανόν κίτρινο συναγερμό, ούτως ώστε να αποτείνονται προληπτικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος, ο Δήμος καλεί όσους χρειάζονται σακούλες με άμμο, να επικοινωνούν με τον Επιστάτη Τμήματος Οδοποιίας, κ. Νίκο Κούτελο, στο τηλέφωνο 99 453 090.

Σε καθαρισμό φρεατίων και σχαρών προχώρησε και ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, ο οποίος σε πρόσφατη ανακοίνωση του, επίσης προτρέπει τους δημότες του να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για προστασία των περιουσιών τους από έντονα καιρικά φαινόμενα.  
 
Για οποιαδήποτε βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Δήμος καλεί το κοινό να επικοινωνεί με τις υπηρεσίες του, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ( 7:30 – 15:00) στο τηλέφωνο 25 864116/145/128.
 

Δειτε Επισης

Η Πρόεδρος της Βουλής έφτιαξε φλαούνες με τη γιαγιά της-«Αναμνήσεις που φυλάμε για πάντα»
Περισσότερη στήριξη ζητά η ΕΚΥΣΥ-Mόνο ένας στους τρεις συνταξιούχους παίρνει πασχαλινό επίδομα
Να απαγορευτούν πασχαλινές δραστηριότητες με ζώα ζητεί από Δήμους και Κοινότητες το Κόμμα για τα Ζώα
Η ύπαιθρος της Πάφου ετοιμάζεται για το Πάσχα και με ζυμώματα αναβιώνει παραδόσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Ο στολισμός του Επιταφίου και η προσμονή για την Ανάσταση-«Καμαρώνουμε, τον στολίζουμε με κατάνυξη»
Παιδιά και νέοι στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο στο Ριζοκάρπασο (pics)
«Ο Δεσπότης πάντων, καθοράται νεκρός»-Η Χριστιανοσύνη θρηνεί το θάνατο του Θεανθρώπου
Με αίθριο καιρό η περιφορά του Επιταφίου-Στους 31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
«Μας είπε ‘σας παρακαλώ φέρτε γάλα και ψωμί να κάνουμε στα μωρά να φάνε’… Πολλές οι περιπτώσεις»
Ανήλικοι αθλητές δεσμεύονται σε ομάδες λόγω κενού στη νομοθεσία-«Βλάπτονται τα δικαιώματα των παιδιών»