Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του «τείχους του Ερντογάν»

Την ώρα που ο Ντόναλν Τραμπ ακόμη… ονειρεύεται το τείχος του Μεξικού, η ανέγερση ενός άλλου τείχους, αυτό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Άγκυρα έχει κατασκευάσει περίπου το ήμισυ του (70 χιλιόμετρα), του συνολικού μήκους 144 χιλιομέτρων τείχους, στα σύνορα με το Ιράν.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ζητήματα όπως το λαθρεμπόριο και η παράνομη μετανάστευση απαιτούσαν επίσης την κατασκευή του.

«Πιστεύω ότι μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή και το τείχος ενσωματωθεί στα σύνορα μας, θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην εξάλειψη της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διείσδυσης τρομοκρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή την Κυριακή.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε μάλιστα ότι η Άγκυρα θα ενισχύσει και τη φύλαξη στα σύνορα με την Αρμενία και τη Γεωργία, ωστόσο διευκρίνισε ότι αντί για την ανέγερση τειχών θα χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους. 



Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/364012/tourkia-se-pliri-exelixi-i-kataskeui-tou-teihous-tou-erdogan/#ixzz53c056Dq8 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν πως θα θεωρείται υπεύθυνο για νέες επιθέσεις των Χούθι
Απελάσεις εξπρές από τον Τραμπ-Έστειλε σε φυλακή 250 μέλη βενεζουελάνικου καρτέλ ναρκωτικών
Συγκλονίζουν οι Αλαουίτες για τις εκτεταμένες σφαγές από τζιχαντιστές στη Συρία-«Αυτό είναι εθνοκάθαρση»
Έξαρση της φονικής γρίπης των πτηνών H7N9 σε φάρμα πουλερικών στις ΗΠΑ
Αγωνία για τους όρους της εκεχειρίας πριν το τηλεφώνημα μεταξύ Πούτιν και Τραμπ
Επεισόδια στις συγκεντρώσεις για την τραγωδία με τους 59 νεκρούς στη Βόρεια Μακεδονία
Άγνωστος έβαλε φωτιά σε άνδρα κοντά στην Times Square–Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ-Στους 40 οι νεκροί, τεράστιες οι καταστροφές
Νέα ποινή φυλάκισης στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι
Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό