Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Άγκυρα η Μέρκελ

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ με νέες δηλώσεις της υπογραμμίζει και πάλι ότι δεν είναι έτοιμη να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Την ίδια ώρα, μεγάλη παραμένει η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ του κόμματος της και των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ οι σχέσεις με την Τουρκία είναι το κορυφαίο θέμα του προεκλογικού αγώνα.
 
Όπως σημείωσε στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RND «στην Τουρκία συνελήφθησαν ξανά Γερμανοί πολίτες για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα που δεν ταιριάζουν σε ένα κράτος δικαίου, δεν μπορούμε παράλληλα να έχουμε και ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία».
 
Η Καγκελάριος για ακόμη μια φορά επανέλαβε τον σκεπτικισμό της απέναντι στις διαπραγματεύσεις αυτές, λέγοντας «είναι γνωστό πως εγώ –σε αντίθεση με τους Σοσιαλδημοκράτες- δεν ήμουν ποτέ οπαδός της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ. Αυτές τις διαπραγματεύσεις τις κληρονόμησα από τον Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριο Σρέντερ».
 
Η Καγκελάριος για ακόμη μια φορά τόνισε πως για το μέλλον των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα αποφασίσει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο. Επισήμανε ότι «διεξήγαμε τις διαπραγματεύσεις αυτές πάντοτε με την προοπτική ενός ανοιχτού αποτελέσματος. Για την ώρα είναι de facto παγωμένες».
 
Να σημειωθεί πως το θέμα με την Τουρκία έχει εξελιχθεί ως κορυφαίο την στιγμή αυτή στον προεκλογικό αγώνα της Τουρκίας. Από την πλευρά τους οι Σοσιαλδημοκράτες πιέζουν για άμεσο τερματισμό των διαπραγματεύσεων. Πολύ δε έντονο σκεπτικισμό εκφράζουν και τα υπόλοιπα κόμματα.
 
Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όλα δείχνουν πως και η πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί με μια σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, δείχνει πως το 90% των ερωτηθέντων θέλει μια πιο σκληρή στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας. Παράλληλα, δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, δίνουν μεγάλο προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου Μέρκελ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς.

Δειτε Επισης

Δεκάχρονη που διάβαζε από 2 ετών ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από κοινοτικό κολλέγιο
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να συσπειρώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ποιος ο ρόλος της Μελόνι
Ο Ρούμπιο απειλεί με αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διαμεσολάβηση εάν δεν υπάρξει συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας
Έκανε αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση στο Μπελίζ, ήθελε να μεταβεί σε άλλη χώρα-Τον σκότωσε επιβάτης
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 οι νεκροί έπειτα από νέο αμερικανικό βομβαρδισμό του λιμανιού Ρας Ισα
Ο έξυπνος πόλεμος της Κίνας σε Τραμπ-Πώς το Πεκίνο χτυπά το «μαλακό υπογάστριο» της οικονομία των ΗΠΑ
Στα χνάρια του Τραμπ η Μελόνι-«Ελπίζουμε να κάνουμε τη Δύση μεγάλη ξανά»
Θετικές οι επαφές στην πενταμερή ΗΠΑ-Ευρωπαίων για την Ουκρανία
Μυστηριώδης μεγάλη μελανιά επανεμφανίστηκε στο χέρι του Τραμπ-Εικασίες για την υγεία του
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα