Φονική επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο Νάσβιλ

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας νεαρός άνοιξε πυρ μέσα σε μια εκκλησία στο Τενεσί για άγνωστο λόγο το πρωί της Κυριακής, πριν αυτοπυροβοληθεί όταν ένας νεωκόρος του ναού προσπάθησε να τον εμποδίσει με όπλο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο δράστης, «ένας αφροαμερικανός 26 ετών», σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η αστυνομία, έφθασε με αυτοκίνητο μπροστά στον ναό Burnette Chapel Church of Christ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, και πυροβόλησε εναντίον μιας πιστής που έβγαινε από το κτήριο. Κατόπιν μπήκε στον ναό, όπου βρίσκονταν περίπου πενήντα πιστοί. Πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, πριν χτυπήσει έναν νεωκόρο που προσπάθησε να τον σταματήσει. Ο νεωκόρος, παρότι τραυματισμένος, πήγε στον χώρο στάθμευσης, πήρε ένα όπλο από το αυτοκίνητό του και ξαναμπήκε στον ναό. Ο ύποπτος τότε έστρεψε το όπλο στον εαυτό του κι αυτοπυροβολήθηκε, αλλά απλά τραυματίστηκε.
 

 


Ο νεωκόρος είναι «ένας εξαιρετικά γενναίος άνδρας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Νάσβιλ, ο Ντον Άαρον.

Το κίνητρο του άνδρα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα που μπορεί να δίνουν κάποια εξήγηση.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή πλάι στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ένα μπλε SUV η μηχανή του οποίου δούλευε ακόμα όταν έφθασε στον τόπο του εγκλήματος η αστυνομία.
 

Ο ένοπλος δράστης που άνοιξε πυρ στην εκκλησία







Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο άνδρας είχε σχέσεις με το ποίμνιο της εκκλησίας. Ούτε η ταυτότητα του δράστη ούτε εκείνες των θυμάτων, που ήταν όλα πάνω από 60 ετών, δημοσιοποιήθηκε. Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Τζόζεφ Πλέζαντ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για τα ασθενοφόρα.

Τα επεισόδια ένοπλης βίας είναι συχνά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοφορία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα.

Τον Ιούνιο του 2015 ο Ντίλαν Ρουφ, ένας νεαρός οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, δολοφόνησε εννέα ανθρώπους στην εκκλησία του Εμμανουήλ στο Τσάρλστον, πόλη που αποτελεί σύμβολο του αγώνα των μαύρων εναντίον της δουλείας. Καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη τον Ιανουάριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα
Η Μόσχα λέει πως ανακατέλαβε χωριό από την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Απαντά το επιτελείο Τραμπ για επιστολή με απειλές στο Χάρβαρντ-«Κατά λάθος στάλθηκε»
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν-Η συνάντηση Αραγτσί με τον Ιταλό ομόλογο του