Στην Επιτροπή Νομικών το νομοσχέδιο για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Σε 15 ημέρες κατατίθεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών το νομοσχέδιο για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η, υπό όρους, παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, είναι καθοριστικό εργαλείο στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς, της διαφθοράς στην Αστυνομία και την Καταπολέμηση της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων.
 
Σε δήλωση μετά τη συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Νομικών -στην οποία ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση της δέσμης των νομοσχεδίων για την πρόληψη και την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία- και Παιδείας, στην οποία συνεχίστηκε η συζήτηση για την Καταπολέμηση της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ολοκληρώθηκε η κατ΄ άρθρο συζήτηση της δέσμης νομοθετημάτων για τη διαφθορά στην Αστυνομία και σε 15 ημέρες θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.
 
Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να ψηφιστεί η δέσμη των νομοθετημάτων πριν τις θερινές διακοπές και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη στις επιφυλάξεις που δυνατόν να έχουν τα κόμματα για να καταλήξει ο κοινός στόχος Βουλής και Κυβέρνησης να παταχθεί η διαφθορά.
 
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και τη συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Καταπολέμηση της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι ανεπαρκής.
 
Είπε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι αποτέλεσμα επινόησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά ετοιμάστηκε μετά από μελέτη των νομοθεσιών που ισχύουν σε άλλα κράτη.

Δειτε Επισης

Εξαφανίστηκε από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτη 18χρονος (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Ο στολισμός του Επιταφίου και η προσμονή για την Ανάσταση-«Καμαρώνουμε, τον στολίζουμε με κατάνυξη»
Στο ρόλο των τριών κατηγορουμένων αναφέρθηκε στην κατάθεσή του το θύμα του κυκλώματος εμπορίας προσώπων
Χάθηκαν τα ίχνη του 30χρονου Βασίλη από τη Λευκωσία (pic)
Έκκληση της Αστυνομίας προς τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στους δρόμους
Πιάστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 195 χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο δεκαοκτάχρονος
Οδηγός και ένα παιδί εγκλωβίστηκαν σε όχημα μετά από τροχαίο-Επενέβη η Πυροσβεστική
Πήγαν για ορειβασία στη Λευκωσία και παγιδεύτηκαν-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης (pics)
Πιάστηκαν στα χέρια, ανέσυρε μαχαίρι και το κάρφωσε στον ώμο 19χρονου-Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα
Μέρος της καθημερινότητας των Κυπρίων οι εμπρησμοί-Παρανάλωμα του πυρός όχημα ενοικιάσεως