Δεν παραδέχονται ενοχή οι κατηγορούμενοι στη 2η υπόθεση Τρ.Κύπρου

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους απήγγειλε σήμερα η Κατηγορούσα Αρχή, απάντησαν  οι κατηγορούμενοι στην 2η ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην στελεχών της που αφορά στην αγορά ελληνικών ομολόγων και το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς.
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε νωρίτερα αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αναβολή της υπόθεσης, καλώντας τους να απαντήσουν σήμερα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, όπως είχε προγραμματιστεί κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία.
 
Ακολούθως, το Δικαστήριο όρισε την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης στις 3 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, με τους κατηγορούμενους να αφήνονται ελεύθεροι υπό όρους για διασφάλιση της παρουσίας τους κατά την επόμενη δικάσιμο.
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με ενδιάμεση απόφαση του στις 7 Απριλίου απέρριψε όλες τις προδικαστικές ενστάσεις που ήγειρε η υπεράσπιση μετά την τροποποίηση του κατηγορητηρίου το οποίο, σύμφωνα με την απόφαση, αποκαλύπτει ποινικό αδίκημα με την απαραίτητη ακρίβεια. Η υπόθεση αφορά την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων και την παράλειψη της Τράπεζας να ενημερώσει τους μετόχους για τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης.
 
Εκτός από την Τράπεζα Κύπρου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή, Αντρέας Αρτέμης, Γεώργιος Γεωργιάδης, Κώστας Σεβέρης και Κώστας Χατζήπαπας. Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει συνολικά έξι κατηγορίες.
 
Οι τέσσερις κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και οι δύο το αδίκημα της ψευδορκίας. Ο Ανδρέας Ηλιάδης αντιμετωπίζει και τις έξι κατηγορίες.
 
Για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς, η Τράπεζα Κύπρου αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, ο κ. Κυπρή δύο κατηγορίες και οι Αρτέμης, Γεωργιάδης, Σεβέρης και Χατζήπαπα αντιμετωπίζουν μία κατηγορία. Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 35χρονος Κυριάκος Σάββας για ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικής βλάβης (pics)
Χειροπέδες σε δύο για υπόθεση εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση-Αναγνωρίστηκε το 23χρονο θύμα
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης
Σπάει τη σιωπή της η Ν.Τ που δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ-«Σας κατέθεσα ένα βίωμα. Και εσείς τι κάνατε κ. Αγγελίδη; Με μετατρέψατε σε κατηγορούμενη»
Ζητά διερεύνηση για την πυρκαγιά σε βαν με εθνοφρουρούς ο Δίπλαρος-«Μετέφερε περισσότερους από το όριο»