Η ΕΕ προσχωρεί στη Σύμβαση της Κωσταντινούπολης για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών

Δύο αποφάσεις σχετικά με την υπογραφή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, υιοθέτησε σήμερα το Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ.

Το Συμβούλιο σημειώνει ότι αποφασίζοντας να προσχωρήσει στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στην επικράτειά της και σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και την ικανότητά του να ενεργεί. Καθώς όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη υπογράψει τη Σύμβαση, η προσχώρηση της ΕΕ θα διασφαλίσει τη συμπληρωματικότητα μεταξύ εθνικού και κοινοτικού επιπέδου και θα ενισχύσει την ικανότητα της ΕΕ να διαδραματίσει πιο αποτελεσματικό ρόλο σε διεθνή φόρουμ, όπως η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δράση κατά της βίας κατά των γυναικών και Οικιακή βία (GREVIO).

Η Χέλενα Ντάλι, Υπουργός Κοινωνικών Διαλόγων, Καταναλωτών και Πολιτικών Ελευθεριών της Μάλτας, δήλωσε σχετικά ότι "η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια ακραία μορφή διακρίσεων. Η ΕΕ, με την ένταξή της στη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και της αντιμετώπισης κάθε μορφής διάκρισης λόγω φύλου. Αυτό είναι ένα ακόμα επίτευγμα που θα έχει ασφαλώς θετική επίδραση σε εκείνους που είναι ευάλωτοι στη βία που βασίζεται στο φύλο"

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα