Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Εκσυγχρονίζουμε και επενδύουμε στην Παιδεία

Η Κυβέρνηση έθεσε ως στόχο την άρση συστηματικών στρεβλώσεων του παρελθόντος, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό προϋποθέσεις μιας πιο ποιοτικής και πιο αποτελεσματικής εκπαίδευσης, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της Πολιτείας για σύγχρονους σχολικούς χώρους.

Μιλώντας κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Δημοτικού Σχολείου Παλώδιας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως "η σημερινή εκδήλωση,  αποτελεί ακόμη μία τρανή απόδειξη του αδιάλειπτου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η Πολιτεία προκειμένου τα σχολεία μας να αποτελούν σύγχρονους, παιδαγωγικά αναβαθμισμένους και ασφαλείς χώρους".
 
Υπογραμμίζοντας τη σημασία της ποιότητας της υλικοτεχνικής-κτηριακής υποδομής σε σχέση με την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος είπε πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρά τα όρια και την πίεση που έθετε τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση, έχει προωθήσει σε σημαντικό βαθμό ένα ευρύ κτηριολογικό πρόγραμμα, με έμφαση στην υλικοτεχνική και αισθητική αναβάθμιση του σχολικού χώρου και περιβάλλοντος, ανταποκρινόμενο θετικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος.
 
Συγκεκριμένα, ανέφερε, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας έχουν ολοκληρωθεί 17 ανεγέρσεις σχολικών μονάδων, 61 άλλα σχολεία επεκτάθηκαν ή ανακαινίστηκαν συνολικά, ενώ έγιναν και 643 μικρότερης κλίμακας έργα, συνολικής αξίας πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Πρόσθετα, συνέχισε, υπό εξέλιξη βρίσκονται άλλα 46 μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας έργα, μεταξύ των οποίων και 9 νέες σχολικές μονάδες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός τους πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
 
"Από την αρχή της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης θέσαμε ως στόχο την άρση συστηματικών στρεβλώσεων του παρελθόντος, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό προϋποθέσεις μιας πιο ποιοτικής και πιο αποτελεσματικής εκπαίδευσης", δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και σημείωσε ότι "προς τον σκοπό τούτο, δεν επιχειρήθηκε αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά μια συγκροτημένη προσπάθεια για ριζική και ολική μεταρρύθμιση".
 
Σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, τα οποία έχρηζαν μεταρρυθμίσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως "έχουμε διαμορφώσει και αρχίσαμε ήδη να εφαρμόζουμε εκσυγχρονιστικές πολιτικές, οι οποίες αλλάζουν οριστικά και ουσιαστικά το περιεχόμενο και τις δομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος και αναβαθμίζουν συνολικά το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης".
 
Αναφερόμενος στο υπό κατασκευή νέο Δημοτικό Σχολείο Παλώδιας, είπε πως αυτό αποτελούσε καθολικό αίτημα πολλών χρόνων της τοπικής κοινωνίας και θα αποτελεί ένα σύγχρονο σχολικό κτήριο με 12 αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερα εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, βιβλιοθήκη, αίθουσες ειδικής εκπαίδευσης, ιατρείο, γραφεία, κυλικείο, γήπεδα, αποθήκες και βοηθητικούς χώρους, ενώ  θα στοιχίσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2019.
 
Πρόσθετα με το έργο, τόνισε, "και θέλοντας ακριβώς να πετύχουμε την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου", στην κοινότητα Παλώδιας έχουν γίνει έργα ύψους 358 χιλιάδων ευρώ, που αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την κατασκευή εξωραϊστικών και αντιπλημμυρικών έργων.
 
Ανέφερε ακόμη, πως γίνεται προσπάθεια για να ανταποκριθεί η Κυβέρνηση στα αιτήματα που επιπρόσθετα τέθηκαν από την κοινότητα και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως "θα ανταποκριθούμε θετικά, τουλάχιστον σε εκείνα που δεν εκφεύγουν της δημοσιονομικής πειθαρχίας ή των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους".
 
Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει και να αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφθασε Κύπρο και έστειλε μήνυμα στα ελληνικά η Μέτσολα
Χαραλαμπίδου: Οι πολίτες αναμένουν ενίσχυση του κράτους δικαίου
Επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας
Αύριο η συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μέτσολα-Θα παρακολουθήσουν μαζί τη στρατιωτική παρέλαση
Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την αναβάθμιση Moody's και ζητά αντιμετώπιση των προκλήσεων
Κεραυνός: Η αναβάθμιση Moody’s απεικονίζει τις επιδόσεις σε δύσκολο περιβάλλον
Ικανοποίηση ΠτΔ για διπλή αναβάθμιση από Moody's-Ξανά σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η κυπριακή οικονομία
Στα έδρανα του ΕΔΑΔ η έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό-Ζητήθηκαν στοιχεία από ΚΔ
Δεν ξέχασε τους διαφωνούντες ο Σιζόπουλος-Τους σέρνει στα Δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις
Κατά «κάθε είδους ύπουλα σχέδια στην Κύπρο» Τούρκος Βουλευτής αντιπολίτευσης