Πάνε σαν άλλοτε Αβέρωφ-Νικόλας για τον Προϋπολογισμό

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του Κινήματος Αλληλεγγύη, αναμένεται να εγκριθεί όπως και πέρσι- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-,  ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 κατά την αποψινή ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Το ΔΗΚΟ, παρά τα διάφορα σενάρια που ακούστηκαν σε σχέση με τη στάση που θα τηρήσει κατά τη ψηφοφορία, δεδομένου και του γεγονότος πραγματοποιείται ευρισκόμενοι πλέον σε απόσταση αναπνοής από τις προεδρικές εκλογές, αναμένεται τελικά να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό με συγκεκριμένες τροποποιήσεις που θα επιδιώξει.  

Η σημερινή συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει στις 15:00 το απόγευμα και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα συνεχιστεί η συζήτηση που άρχισε τη Δευτέρα  με ομιλητές κατά σειρά:
 
*Χαράλαμπος Θεοπέμπτου (Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών).
*Γιώργος Παπαδόπουλος (Αλληλεγγύη).
*Άννα Θεολόγου (Συμμαχία Πολιτών).
*Ηλίας Μυριάνθους (Σ.Κ. ΕΔΕΚ).
*Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (ΔΗΚΟ).
Γιώργος Λουκαϊδης (ΑΚΕΛ).
Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ). 
 
Την ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού θα διαδεχθεί η συζήτηση επί της αναπομπής του νόμου για την Ακίνητη Ιδιοκτησία (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση),  και οι κανονισμοί για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Καθορισμός μη Ανεπτυγμένης Οικοδομήσιμης Γης και Λοιπές Διατάξεις). 
 
Επίσης, θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας το προσχέδιο ψηφίσματος για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 
 
Η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της για τις εορτές των Χριστουγέννων και για τις προεδρικές εκλογές. Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συνέλθει σε συνεδρία πριν από το τέλος Φεβρουαρίου για την εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη διαδικασία της εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα αναδειχθεί από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
 

Δειτε Επισης

Ο ρόλος του προσωπικού απεσταλμένου, η πιθανή επιστροφή Ολγκίν και η αδιαλλαξία Τατάρ
Ναυάγησε το πρώτο χρονοδιάγραμμα για το σύστημα κινητών στις Φυλακές-Ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός
Μας έκανε ξανά περήφανους… Νέα διάκριση για την εγκλωβισμένη αθλήτρια που θριαμβεύει στo Muay Thai
Μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο οι κυνηγοί με αφορμή το διάταγμα της Θήρας-Ζητούν να τους ακούσει η Βουλή
Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πολίτες δυσκολεύονται-Προβληματίζουν τα ευρήματα ερευνών για τη φτώχεια
Πώς το διεθνές πολιτικό κλίμα επέτρεψε στον Ερντογάν να «κυνηγήσει» τον Ιμάμογλου
Με έγκριση Πολιτικής Διακήρυξης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου του ΔΗΚΟ
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες λυόμενη οικία στη Λευκωσία-Περιείχε κύλινδρα υγραερίου
Χειροπέδες σε 51 παράτυπους αλλοδαπούς-Επαναπατρίστηκαν 37, υπό κράτηση οι άλλοι 14
Του πήραν τα κλειδιά μία ημέρα πριν την τραγωδία-Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο με θύμα την 50χρονη