Πειθαρχική έρευνα εναντίον δυο αξιωματικών για την περιβόητη αντιτρομοκρατική άσκηση στην Λεμεσό

Πειθαρχικές έρευνες εναντίον δυο αξιωματικών της αστυνομίας θα διεξαχθούν σε σχέση με την περιβόητη αντιτρομοκρατική άσκηση στην Λεμεσό στις 9 Νοεμβρίου που έσπειρε πανικό και αναστάτωση και για την οποία ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκαν από τα social media.
 
Το πόρισμα παραδόθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας ο οποίος με αίτημα του στον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητά τον διορισμό αξιωματικού για διερεύνηση πειθαρχικών αδικημάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι εντός εντός του κτηρίου που διεξήχθη η άσκηση, βρίσκονταν περίπου 50 παιδιά τεσσάρων σωματείων ενόργανης γυμναστικής μαζί με τους προπονητές τους.
 
Μπροστά στο θέαμα των πάνοπλων αστυνομικών προπονητές και γονείς άρπαξαν τα παιδιά ενώ επικράτησε πανικός μέχρι να γίνει γνωστό πως πρόκειται για άσκηση.
 
Ακόμα και γονείς που δεν βρίσκονταν στο σημείο ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν τρομαγμένοι στο στάδιο για να πάρουν τα παιδιά τους.
 
Όπως έγινε γνωστό σε μεταγενέστερο στάδιο, ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν πως πρόκειται για άσκηση αφού ειδοποιήθηκαν να παρουσιαστούν εκτάκτως στα πόστα τους αφού υπήρχε σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.
 
Η ενέργεια της Αστυνομίας να μην ενημερώσει ούτε τους γονείς, ούτε καν τους προπονητές που εργάζονται στο Palais Des Sport προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την Αστυνομία να δέχεται έντονη κριτική.
 

Δειτε Επισης

Επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές σε Πάφο και Λάρνακα-Αυξημένες περιπολίες από γης και αέρος
Συνελήφθη 22χρονος ένα χρόνο μετά για τα επτά κιλά κάνναβης-Τον συνέλαβαν κατά την άφιξη του στη Κύπρο
Ξεπέρασαν τις 18 χιλιάδες οι επαναπατρισμοί αλλοδαπών το 2024-Πόσοι έφυγαν από την αρχή του χρόνου
Στην Εντατική 17χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από το συμβίο της μητέρας του-Συνελήφθη 45χρονος
Είπα... ξείπα με τις μεταθέσεις υπευθύνων στην Αστυνομία-Το μοτίβο που διαμορφώνεται σε πέντε μήνες
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες-Χειροπέδες σε 51 άτομα, επαναπατρίστηκαν δέκα
Άφαντος εδώ και ένα μήνα 17χρονος στη Λευκωσία (pic)
Εξακολουθούν να απουσιάζουν τα δύο ανήλικα αδέλφια από την οικία τους στο Παραλίμνι (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Σε 47 πυρκαγιές σε μία μέρα ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική-Η έκκληση σε τοπικές Αρχές και πολίτες
Πέραν από κακοποίηση βιώνουν και καταναγκαστικό έλεγχο στην επικοινωνία τους αρκετές γυναίκες στην Κύπρο