Πέντε έργα "έκαναν πρεμιέρα" στην Πάφο

 

Περιήγηση στα πέντε έργα αστικής ανάπλασης της Πάφου και αποκαλύψεις των αντίστοιχων αναμνηστικών πλακών, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των έργων, που έγινε σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε τις αναμνηστικές πλάκες των έργων στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου), στην Οδό Αντρέα Γερούδη- δρόμος Μαρκιδείου Θεάτρου, στις Σπηλιές Μουττάλου. Ο Πρόεδρος διήλθε από την πλατεία της συνοικίας και ακολούθως μετέβη στην Πλατεία Διοικητηρίου (απέναντι από το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου) και στην Πλατεία Κέννεντυ, όπου στις 11.30 πραγματοποιήθηκε η έναρξη κεντρικής εκδήλωσης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ευτυχής γιατί αντίκρισε μια άλλη Πάφο, μία ανανεωμένη πόλη, ιδιαίτερα καθώς ουδείς δεν προέβλεπε πως με την οικονομική κρίση που αντιμετώπισε η πατρίδα μας, θα ήταν δυνατόν να γινόταν – σημείωσε- πραγματικότητα το όραμα χιλιάδων Παφιτών και Κυπρίων ευρύτερα να δουν την πόλη τους να αναγεννάται σε βαθμό που να αποτελεί πλέον σημείο θετικής αναφοράς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον Δήμαρχο, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα στελέχη της Δημοτικής Υπηρεσίας, το Γραφείο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αλλά και όλους τους συντελεστές των έργων που εγκαινιάστηκαν, τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε «ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε κοινά οράματα, προκειμένου να δούμε οι πολίτες μας να ευημερούν».

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι πρώτιστη ευθύνη μιας τοπικής αρχής απέναντι στην κοινωνία είναι η δημιουργία συνθηκών ευημερίας και προόδου, η οποία πρέπει να είναι πολυδιάστατη, ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συνυπάρχει και να αλληλοσυμπληρώνεται με την πολιτιστική πρόοδο και ακμή.

Με αφετηρία αυτή τη θέση, συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου, θεωρήσαμε ότι είχαμε ευθύνη απέναντι σε μια πόλη να δημιουργήσουμε υποδομές αντάξιες της σύγχρονης εποχής, σημειώνοντας πως τα έργα αστικής ανάπλασης και υποδομής δεν δίνουν μόνο ώθηση στην οικονομία, αλλά εμπλουτίζουν και ενισχύουν τη βάση για πνευματική καλλιέργεια και πολιτιστική άνθιση μιας κοινωνίας. 
 

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών και Επενδυτικών Ταμείων της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης Κώστας Ιακώβου, ανέφερε πως τα τρία από τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από πόρους της ΕΕ. Είναι έργα, είπε, “που προσθέτουν αξία όχι μόνο για την πόλη της Πάφου αλλά και για την Επαρχία και για την κυπριακή οικονομία γενικότερα”, προσθέτοντας πως με αυτά “δημιουργείται ένας πυρήνας μέσα στο κέντρο της πόλης, ένας πυρήνας που θα δραστηριοποιήσει οικονομικά την περιοχή και θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέες επενδύσεις και από ιδιώτες”. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε αγιασμό από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πάφου υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη, προβολή ταινίας μικρής διάρκειας με θέμα τα πέντε έργα που εγκαινιάζονται, αποκάλυψη της πλάκας των εγκαινίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συνοδεία σχημάτων του Μουσικού Σχολείου Πάφου του συνόλου Τζαζ υπό την διεύθυνση του Αντώνη Γεωργίου και του κουαρτέτου Σαξοφώνων υπό την διεύθυνση του Χρήστου Ζένιου.

 

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Ανώτατο απέρριψε Αναφορά ΠτΔ κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες
Κίνητρα και στενή συνεργασία για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών-Τι πρότεινε στον Λίβανο ο ΥΠΕΣ
Συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό
Δημοσκόπηση REPORTER: Comme ci comme ça συμπολίτευση και αντιπολίτευση στα μάτια των πολιτών
Το βαρόμετρο των πολιτών για τα καυτά ζητήματα-Ποιος κρατά την πιο σωστή στάση
Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι του Κυπριακού;
Σε φάση σχεδιασμού και αναμονής για το Κυπριακό η Λευκωσία-Όσα τέθηκαν ενώπιον του Εθνικού
Παίρνουν παράταση οι αποφάσεις για Euroasia-Έτοιμη στα μέσα Νοεμβρίου η μελέτη
Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου-Ενημέρωσε τους αρχηγούς ο ΠτΔ
Σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους αρχηγούς για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος