Το Facebook απολογήθηκε για τη διαγραφή σχολίων υπέρ του αρχιμαφιόζου Ριίνα

Το Facebook ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αρχιμαφιόζου Τοτό Ριίνα για το ότι έσβησε συλλυπητήρια μηνύματα που είχαν αναρτήσει χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του αρχηγού της Κόζα Νόστρα, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

O Ριίνα πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Πάρμα, την περασμένη Παρασκευή, και ενταφιάστηκε σήμερα το πρωί στο Κορλεόνε της Σικελίας.
`Οπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι "τα μηνύματα σβήστηκαν κατά λάθος" και πως τώρα, αναρτήθηκαν εκ νέου.

Η εκπρόσωπος του Facebook τόνισε ότι "τα συγκεκριμένα μηνύματα σβήστηκαν όταν κάποιοι χρήστες παραπονέθηκαν, διότι τα θεώρησαν αντίθετα στους κανόνες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης" και ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι "πρόκειται για λάθος".

Δεν έγινε, όμως, λεπτομερής αναφορά στην αιτία για την οποία τελικά αναρτήθηκαν και πάλι τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του αρχινονού της σικελικής μαφίας, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε 26 φορές ισόβια. Η La Repubblica υπενθυμίζει μόνον ότι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Facebook, απαγορεύονται μηνύματα τα οποία μπορεί να στηρίζουν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πάνω από 900 νεκροί στο Ιράν στον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ
CIA: Η αμερικανική επίθεση στο Ισφαχάν «καθυστέρησε για χρόνια» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Ισραήλ εντείνει βομβαρδισμούς στη Γάζα εν μέσω νέας προσπάθειας για εκεχειρία