Η Bundestag εκλέγει για την Προεδρία της τον Σόιμπλε

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Bundestag. Για την εκλογή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαιτούνται 355 ψήφοι έναντι 709.
 
Ο βετεράνος της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας με 45 χρόνια στη φαρέτρα του, σε λίγη ώρα, θα είναι και με τη «βούλα» πρόεδρος της 19ης γερμανικής Βουλής.  
 
Κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Bundestag, στην οποία συμμετέχουν 709 βουλευτές - αριθμός ρεκόρ- το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών θα αναλάβει τη ηνία της ομοσπονδιακής Βουλής και θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD κατόπιν ψηψοφορίας.
 
Ο Σόιμπλε αναμένεται να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία. Στη σύνθεσή της υπάρχουν πολλά αξιοσημείωτα, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ύστερα από σχεδόν 70 χρόνια στα έδρανα κάθεται για πρώτη φορά ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα,η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), με κοινοβουλευτική δύναμη 92 βουλευτών.
 
Άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική είναι η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει εργαζομένους του υπουργείου Οικονομικών να αποχαιρετούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχηματίζοντας το μηδέν.
 
Το μηδέν σχημάτισαν περίπου 400 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών φορώντας μαύρα κοστούμια για να συμβολίσουν το μεγάλο επίτευγμα στην εποχή Σόιμπλε: τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον οποίο στη Γερμανία αποκαλούν και «μαύρο μηδενικό».
 
 
Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες