Διορίστηκαν οι σύμβουλοι για την ανάπτυξη της περιοχής του Τροόδους

Σάρκα και οστά παίρνει το μείζον θέμα της μακροχρόνιας ανάπτυξης του Τροόδους. Η Μονάδα αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό ανεξάρτητων συμβούλων αναφορικά με τη μακροχρόνια ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Τροόδους.
 
Η  Ομάδα Συμβούλων αποτελείται από τους ακόλουθους: 8G Capital Partners – Σύμβουλοι Διαχείρισης Ακίνητων, Τεχνικός Σύμβουλος, A.L.A. Planning Partnership Consultancy LLC – Σύμβουλος Πολεοδομίας, Κυκλοφορίας και Περιβάλλοντος, Andreas Coucounis & Co. LLC – Νομικός Σύμβουλος, A.P.S. Andreou Property Strategy Ltd – Εκτιμητές και Σύμβουλοι Ακινήτων, J+A Philippou Architects-Engineers LLC – Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί Μηχανικοί, KPMG LLP (Ηνωμένο Βασίλειο) – Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, KPMG Limited (Κύπρος) – Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, MDA (Cyprus) LLC – Επιμετρητές Ποσοστήτων, και Simon Associés – Νομικός Σύμβουλος.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, με την ολοκλήρωση του σχετικού ανοικτού διαγωνισμού προσφορών, συνάφθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 σύμβαση με την Ομάδα Συμβούλων που θα υποβοηθήσουν στο έργο της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων για την υποβολή συγκεκριμένων εισηγήσεων σχετικά με τη μακροχρόνια ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Τροόδους, και τη διενέργεια αναλύσεων και την ενδεχόμενη προετοιμασία και εφαρμογή της διαδικασίας για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της περιοχής Τροόδους, είτε με μακροχρόνια μίσθωση ή/και αδειοδότηση μακράς διαρκείας, με την ιδιοκτησία τους να παραμένει στο κράτος.
 
Η αναβάθμιση και η αναζωογόνηση της περιοχής Τροόδους αποτελεί προτεραιότητα και των δύο πεδίων του έργου της Ομάδας Συμβούλων, όπως αναφέρεται.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η Ομάδα Συμβούλων αποτελείται από οργανισμούς με εμπειρία σε τεχνικά/εμπορικά, περιβαλλοντικά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, εκτιμητικά, τουριστικά, χρηματοοικονομικά και νομικά θέματα του τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.
 
Προστίθεται πως η Ομάδα Συμβούλων θα προβεί σε σχετικές αναλύσεις και διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, τοπικές αυτοδιοικήσεις, οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την ετοιμασία μελέτης αναφορικά με την υποβολή συγκεκριμένων εφαρμόσιμων εισηγήσεων σχετικά με την μακροχρόνια ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Τροόδους.
 
Παράλληλα, η Ομάδα Συμβούλων θα διενεργήσει τις απαραίτητες αναλύσεις και θα υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, την ελκυστικότητα και το βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων της περιοχής Τροόδους, με κυριότερο γνώμονα την αναβάθμιση και την αναζωογόνηση της περιοχής.
 
Με την ολοκλήρωση των πιο πάνω, καθώς και με την επιφύλαξη των αποτελεσμάτων και εισηγήσεων που θα προκύψουν και τη λήψη των δέουσων σχετικών εγκρίσεων, θα διενεργηθεί το στάδιο προετοιμασίας και εφαρμογής της διαδικασίας εξεύρεσης κατάλληλων στρατηγικών επενδυτών/διαχειριστών προς επίτευξη συμφωνίας για συμμετοχή σε συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της περιοχής Τροόδους, είτε με μακροχρόνια μίσθωση ή/και αδειοδότηση μακράς διαρκείας, με την ιδιοκτησία τους να παραμένει στο κράτος.
 
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η διεξαγωγή της διαδικασίας θα γίνει στη βάση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης, προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινωνίας. Όλες οι σχετικές ενέργειες θα γίνουν με πλήρη σεβασμό στις αρμοδιότητες και την ανεξαρτησία κάθε εμπλεκομένης εποπτικής ή άλλης αρχής και φορέα.
 
 Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός για συμμετοχή σε κάθε ενδιαφερόμενο που πληρούσε τα τεχνικά κριτήρια που είχαν τεθεί και διενεργήθηκε στη βάση των νόμων και των κανονισμών που διέπουν τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων. Οι αξιολογήσεις των προσφορών που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς έγιναν από αρμόδια ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από δημόσιους υπαλλήλους, και επικυρώθηκαν από το Συμβούλιο Προσφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Επιστρέφει η βαρυχειμωνιά-Κύμα ψύχους και βροχές χτυπούν την Κύπρο από την Τετάρτη
Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Παραμένει πάνω από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος-Επιστρέφει το κρύο από την Τρίτη
Η σύγκρουση εξουσιών στην παιδεία, η κρίση που δεν εκτονώνεται και στη μέση τα σχολεία
Εξετάζονται διάφορα σενάρια για να αποφευχθούν οι αποκοπές νερού-«Δεν πήραμε έγκαιρα μέτρα»
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,4 εκ. ευρώ
Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση «ELLES: Μυθολογικές Μορφές του Χθες, Δημιουργοί του Σήμερα»
ΠτΔ: Η Πολιτεία συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης
Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό