Αντάρτικο στις υποδείξεις του Συλλούρη για το παρουσιολόγιο

Δεν αποδέχεται τις υποδείξεις του Συλλούρη η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε, και δια της Προέδρου της, Σκεύης Κουκουμά, θα απαντήσει στον Πρόεδρο της Βουλής ότι τα μέλη του σώματος δεν αποδέχονται η ΅Επιτροπή να συνεδριάζει πριν ή μετά την Ολομέλεια, την Παρασκευή, εφόσον τελικά υπάρξει κατάληξη ότι η συνεδρία της Ολομέλειας θα διεξάγεται το πρωί της Παρασκευής (10.00).

Σε ό,τι αφορά την τήρηση παρουσιών, η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων ανέφερε ότι ουδείς αποδέχθηκε την παιδονομία που προσπαθεί να επιβάλει ο Πρόεδρος και αναφερομένη στον προγραμματισμό των συνεδριών των Επιτροπών παρατήρησε πως “θα μου βάζουν απουσία από τη μία Επιτροπή επειδή είμαι σε συνεδρία στην άλλη”.
 
Η κ. Κουκουμά παρατήρησε ότι με την προσπάθεια ως έχει διαφανεί δεν κερδίζουμε χρόνο και διατύπωσε τη θέση πως αν θέλει ο Πρόεδρος πιο λειτουργική και αποτελεσματική κοινοβουλευτική εργασία θα πρέπει να γίνει καλύτερος προγραμματισμός.
 
Το θέμα της ημέρας τακτικών συνεδριών τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής κατά την πρώτη συνεδρία της μετά από τις θερινές διακοπές, η οποία κατά παράκληση του Προέδρου της Βουλής συγκλήθηκε την Παρασκευή.
 
Η Πρόεδρος του σώματος Σκεύη Κουκουμά ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγείται όπως η Επιτροπή Προσφύγων συνεδριάζει Παρασκευή πρωί πριν από την Ολομέλεια, υπενθυμίζοντας ότι κατά την προηγούμενη βουλευτική θητεία η Επιτροπή συνεδρίαζε κάθε Τετάρτη στις 11.00
 
Από τα παρόντα στη συνεδρία μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκε ότι την ώρα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής να συνεδριάζει η Επιτροπή Προσφύγων το πιθανότερο είναι ότι θα συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης παρατήρησε ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν τελικά η Ολομέλεια θα συνεδριάζει Παρασκευή πρωί. Πρόσθεσε ότι το θέμα δεν ξεκαθάρισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας που ορίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή στις 10.00 θα υπάρξουν αντιδράσεις.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε περαιτέρω ότι εάν η Επιτροπή Προσφύγων συνεδριάζει με στενό χρονικό περιθώριο πριν την Ολομέλεια θα υποβαθμιστεί το έργο και ο ρόλος της, αναφέροντας ότι υπάρχει ηθική υποχρέωση των μελών του σώματος να διατηρήσουν το ρόλο της Επιτροπής ισάξιο των άλλων Επιτροπών.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε πως η τοποθέτηση του σε καμία περίπτωση αποσκοπεί να παρακωλύσει την προσπάθεια του Προέδρου να γίνει η Βουλή πιο αποτελεσματική και λειτουργική.
 
Η κ. Κουκουμά κατέληξε αναφέροντας ότι θα απαντήσει στον Πρόεδρο της Βουλής ότι η τακτική συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων δεν μπορεί να είναι πριν την Ολομέλεια της Παρασκευής, αλλά να οριστεί οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα αποφασίσει η Υπηρεσία της Βουλής με την Προεδρία.
 

Δειτε Επισης

Πυρά Αννίτας κατά Κυβέρνησης για πλήρωση θέσεων στο δημόσιο-«Ανεξέλεγκτες προσλήψεις»
Επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ στις δύο Απριλίου
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε μεγάλη έκταση καλαμιώνα στην επαρχία Πάφου-Έκαψε έξι εκτάρια γης
Δεκάχρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 45χρονο
Απαντά στα πυρά του Δήμου Παραλιμνίου το Υφυπουργείο Πρόνοιας-Μόνο 25 ασυνόδευτοι ανήλικοι διαμένουν στην περιοχή
Εκκρεμούν 190.000 απλήρωτα εξώδικα από τις κάμερες τροχαίας-Μέχρι τέλος Μαρτίου η αποπληρωμή και μετά δίωξη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της βύθισης του τουριστικού υποβρυχίου στο ναυάγιο με τους έξι νεκρούς στην Αίγυπτο
Ζώνη καταστροφής κηρύχθηκε η Μπανγκόκ μετά τον ισχυρό σεισμό–Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στη Μιανμάρ
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα- Συστήνεται προσοχή στις ευάλωτες ομάδες
Συγκλονιστική υπόθεση στη Λάρνακα-Παιδιά κατήγγειλαν τους γονείς τους για κακοποίηση, παραπέμφθηκαν σε δίκη