Πρώτα υποχρεώσεις και μετά κεφάλαια για την Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέμεινε σταθερός στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το άνοιγμα των όποιων κεφαλαίων προϋποθέτει την από πλευράς της Τουρκίας εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπως αυτές απορρέουν από το Διαπραγματευτικό της Πλαίσιο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των χθεσινών του επαφών στις Βρυξέλλες, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Όσον αφορά την αξίωση της Τουρκίας για άνοιγμα Κεφαλαίων που έχουν μονομερώς παγώσει από την Κυπριακή Δημοκρατία, και επικαλούμενη το ρόλο της στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που κατά κύριο λόγο πλήττει την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε σταθερός στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το άνοιγμα των όποιων Κεφαλαίων προϋποθέτει την από πλευράς Τουρκίας εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπως αυτές απορρέουν από το Διαπραγματευτικό της Πλαίσιο", αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, τόσο προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό όσο και προς τους λοιπούς Ευρωπαίους ηγέτες, για την κατανόηση και τη στήριξη που επέδειξαν στις θέσεις και την επιχειρηματολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ