Ντάισλεμπλουμ: Η Κύπρος μπορεί πια να χρηματοδοτεί τον εαυτό της

Τα συγχαρητήρια του Εurogroup έλαβε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και η κυπριακή οικονομία για την έξοδο από το  πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Κύπρος μπορεί πια να χρηματοδοτεί τον εαυτό της και έχει επιστρέψει σε τροχιά ανταγωνιστικότητας.

“Ήταν το τελευταίο Εurogroup πριν από το τέλος του μήνα”, εξήγησε ο Πιέρ Μοσκοβισί. “Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην Κύπρο” κατέληξε.

Σε σχέση με την Ελλάδα λέχθηκε ότι οι επικεφαλής της αποστολής θα επιστρέψουν, “για μια συμφωνία όμως πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά”, όπως είπε ο Πρόεδρος του Εurogroup. “Kαλέσαμε την κυβέρνηση να κάνει την επιπλέον προσπάθεια”, τόνισε επεξηγώντας ότι στο πλαίσιο της αποστολής “θα ληφθούν και οι αποφάσεις σε σχέση με το χρέος στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της ΕΕ”.  Όλα θα γίνουν όλα αυτά “τους επόμενους μήνες”.  

“Έχουμε κοινό ενδιαφέρον να τελειώσει γρήγορα”, συμπλήρωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί και τόνισε ότι “είμαι χαρούμενος για την απόφαση που λάβαμε σήμερα για να γυρίσουν ακόμα και αύριο”, παρότι συμπλήρωσε πως υπάρχουν ακόμα “δύσκολες συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης”.

Ενδεικτικά ανέφερε τα φορολογικά, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το συνταξιοδοτικό, την ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών και το πρωτόγεννες πλεόνασμα του 2018.

Aπό την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε εξερχόμενος του Συμβουλίου ότι "είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση. Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές. Συνεπώς, αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος.  Είμαι βέβαιος ότι λογικοί  άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση".

ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Προσπάθεια να ενταχθεί η κάρτα φιλάθλου στον «Ψηφιακό Πολίτη»-Συνάντηση ΚΟΑ και Υφυπουργού Έρευνας
Επαναπρογραμματίζεται το πλάνο για το υδατικό-Πυρετώδεις προσπάθειες για αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Σε επαγρύπνηση οι αρμόδιες Υπηρεσίες μετά τον εντοπισμό δύο περιστατικών μηνιγγίτιδας
Θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας η Νομική Υπηρεσία για το σταθερό ποσό στις κοινότητας που γειτνιάζουν με Δεκέλεια
Ο αγροτικός κόσμος στο επίκεντρο συζήτησης Επιτρόπου με αγροτικές οργανώσεις
Στην Ολομέλεια στις 27 Μαρτίου οι κανονισμοί διαχείρισης τ/κ περιουσιών
Συνεχίζονται οι συναντήσεις ΥΠΕΣ με κοινότητες για «δρομολόγηση λύσεων»
Με μηνιγγίτιδα και βρέφος έξι μηνών στην Πάφο-Δεύτερο κρούσμα σε λίγες μέρες
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Συννεφιές και σκόνη στην ατμόσφαιρα