Περνά στην αντεπίθεση για τα ενεργειακά η Λάρνακα

Στις πέντε το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της Λάρνακας, με κύριο θέμα την επανεξέταση των αιτημάτων των εταιρειών ENI και TOTAL για παραμονή στο λιμάνι. 

Ωστόσο, σημαντικό μέρος της συνεδρίασης θα απασχολήσει και το αίτημα της εταιρείας Noble, το οποίο αφορά την παράταση χρήσης της δικής της εγκατάστασης τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και με προοπτική για το στάδιο παραγωγής στο οικόπεδο 12 Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ. 

Και οι τρεις εταιρείες NOBLE, ENI και TOTAL έχουν αποστείλει επιστολές στον δήμαρχο Λάρνακας με ημερομηνίες 29/02, 1/03 και 2/03 με θέμα την παράταση της παραμονής τους και όπως διαφαίνεται, η πόλη του Ζήνωνα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τις εταιρείες στο λιμάνι της.  
 
Η σύγκληση της συνεδρίας συνέπεσε με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης σχετικά με την επιλογή της κοινοπραξίας που αναλαμβάνει να ετοιμάσει την μελέτη για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας. Οπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία Ernst & Young Société d’Avocats καθώς και ο ελληνικός συμβουλευτικός οίκος Σάλφο και Συνεργάτες, θα αναλάβουν να ετοιμάσουν τα σχετικά έγγραφα προσφορών, προκειμένου να προσελκύσουν στρατηγικούς επενδυτές για την εμπορική ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης. Η ανάπτυξη θα αφορά το λιμάνι, την μαρίνα, αλλά και όλο τον χερσαίο χώρο της περιοχής. Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του 2016, ούτως ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2017 να υπάρξει επιτυχών προσφοροδότης. 

Δειτε Επισης

Εξυπηρέτηση 400 ασθενών από ιατρείο ταχείας διακίνησης ΓΝ Πάφου-Εντός Ιουλίου στις άλλες επαρχίες
Ογδοντάχρονος στα κατεχόμενα φέρεται να μαχαίρωσε τον σύντροφό της πρώην του
Στη Βουλή το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για προβλήματα σε διορισμούς στο Δημόσιο
Δαπάνες χωρίς προϋπολογισμό από ΕΟΑ-Επίκληση επιστολής ΥΠΕΣ για δίκαιο ανάγκης
Ζητά αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Αποκατάστασης η ΟΣΑΚ
Παρανομία σε εργασίες λατόμευσης σε τεμάχιο στο Natura 2000 εντοπίζει η Λοττίδη
Θετικά βλέπουν οι βουλευτές την επέκταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία-Ανάγκη μέριμνας μετά τα 22 έτη
Χρονοδιαγράμματα για Μακάρειο Στάδιο και λύσεις για σωματεία ζητά η Επ. Παιδείας
Στην Κύπρο πρωτοποριακή κεραία δορυφορικών δεδομένων παρατήρησης Γης
Καλεί σε επανεξέταση του αιτήματός για το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-«Δεν είμαι καθαιρεμένος, ούτε σε αργία»