Από τον Οκτώβριο του 2012 προσφέρθηκαν 1.550 θέσεις μετεγγραφής

Από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα, προσφέρθηκαν 1.550 θέσεις μετεγγραφής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτητών/τριών που φοιτούσαν σε άλλες Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το 2013 προχώρησε με σχετικές ανακοινώσεις, σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, αντί σε δυο όπως είθισται, σε προσφορά συνολικά 427 θέσεων για μετεγγραφές, αυξάνοντας τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων.

Τα στοιχεία αυτά δίνει η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε ανακοίνωση της, με την οποία "διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Πέτρου Κουλέρμου, για δήθεν άρνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου να προσφέρει το ανώτατο ακαδημαϊκό ίδρυμα, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που μάστιζε την Κύπρο 2012- 2014, θέσεις για μετεγγραφές φοιτητών/τριών των οποίων οι γονείς τους αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις φοίτησής τους σε άλλα Πανεπιστήμια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Κύπρο και Ελλάδα".

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας αναφέρει ότι "οι ισχυρισμοί" του κ. Κουλέρμου, "δεν ευσταθούν και παραπλανούν την κοινή γνώμη" και καταλήγει πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι "θα απολογηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου".

Δειτε Επισης

Η Πασχαλινή εκεχειρία που δεν έγινε ποτέ-Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της
Πάσχα με ακρωτηριασμούς, μολότοφ και Καλάσνικοφ στην Ελλάδα-Τα «έθιμα» που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
Καταγγελία ACCEPT για ομοφοβική κίνηση σε λαμπρατζιά-Έκαψαν ταμπέλα που έγραφε LGBT αντί για Ιούδα
Εξετάζονται οι μαρτυρίες για την τραγωδία με θύμα τον Ντάνιελ-Προσπαθούσαν να καρφώσουν τον πάσσαλο στο χώμα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού-«Η στρατιωτική αποχώρηση μας από την Ευρώπη θέλει τρόπο»
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την πασχαλινή εκεχειρία του Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη