Το Twitter έκλεισε 125.000... τρομοκρατικούς λογαριασμούς

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε χθες ότι από τα μέσα του 2015 έχει κλείσει 125.000 λογαριασμούς χρηστών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ενάντια στο "τρομοκρατικό περιεχόμενο" και κατόπιν πιέσεων που έχει δεχτεί από κυβερνήσεις για να σταματήσει την τζιχαντιστική προπαγάνδα που γίνεται μέσω των σελίδων του.

"Από τα μέσα του 2015 κλείσαμε περισσότερους από 125.000 λογαριασμού επειδή εξαπέλυσαν απειλές ή προωθούσαν τρομοκρατικές ενέργειες", ανέφερε σε μήνυμά του το Twitter. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς αυτούς συνδέονταν κυρίως με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. "Καταδικάζουμε τη χρήση του Twitter για την προώθηση της τρομοκρατίας και οι κανόνες (χρήσης) του Twitter αναφέρουν με σαφήνεια ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά, ή κάθε βίαιη απειλή, δεν επιτρέπεται στην υπηρεσία μας", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το δίκτυο παραδέχτηκε πάντως ότι δεν υπάρχει "ένας μαγικός αλγόριθμος για να εντοπίζουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο" αλλά διαβεβαίωσε ότι "παρά τις δυσκολίες" θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους κανονισμούς του και να συνεργάζεται με τις αρχές και με άλλους οργανισμούς "ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για την εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχομένου".  

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες