Αφγανός βίασε και σκότωσε την κόρη ανώτατου αξιωματούχου της ΕΕ στη Γερμανία

Ένας Αφγανός μετανάστης ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία μιας φοιτήτριας ιατρικής η οποία εργαζόταν ως εθελόντρια σε καταυλισμό προσφύγων.
 
Η άτυχη Maria Ladenburger, ήταν η κόρη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νεαρή κοπέλα επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στην πόλη Freiburg της Γερμανίας όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι.
 
Ο δράστης την βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη την περασμένη Παρασκευή.
 
 
 
Ο ύποπτος είναι ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν και συνελήφθη καθώς η αστυνομία βρήκε πάνω στο φουλάρι της κοπέλας το DNA του. Ο δράστης μόλις 17 ετών ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τη νέα χρόνια.
 
Ωστόσο ο εισαγγελέας είπε ότι ο ύποπτος μπορεί να αλλάξει την κατάθεσή του και να πάρει πίσω την ομολογία του καθώς δεν έχει παραδεχτεί ότι βίασε την 20χρονη Maria. O μετανάστης η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ζούσε φιλοξενούμενος σε μια οικογένεια στην πόλη.
 
Η δεσποινίς Ladenburger εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων και σπούδαζε ιατρική σε πανεπιστήμιο της πόλης Freiburg. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν γνώριζε τον δολοφόνο της. Η Maria ήταν κόρη του Dr. Clemens Ladenburger, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας της και η μητέρα της Frederika τίμησαν τη μνήμη της με έναν επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine: «Η 19χρονη Maria ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του».
 
Μετά από αυτό το περιστατικό οι αρχές πιέζουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ επειδή από το 2015 άνοιξε τα σύνορα και πέρασαν στη χώρα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μετανάστες.

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια πανίσχυρη έκρηξη να καταστρέψει το ονειρεμένο ελληνικό νησί;
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Την κλινική σημασία της υπνηλίας σκιαγραφεί Αμερικανίδα γιατρός-Συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Πώς έγινε το ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του Άρη Μουγκοπέτρου
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο