Άφησαν βόμβα σε σακίδιο στο ελληνικό υπουργείο Εργασίας

Υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού βρέθηκαν, κατά πληροφορίες, στο περιεχόμενο του σακιδίου που εντοπίστηκε κρεμασμένο στην είσοδο του κτηρίου του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.

 
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στη 1:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο οποίος υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο υπ. Εργασίας.

 
Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της Πειραιώς προς Σταδίου και πραγματοποίησαν έρευνα στους εσωτερικούς χώρους του υπουργείου. Λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί η οδός Σταδίου δόθηκε στην κυκλοφορία.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά από τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις οι άνδρες των ΤΕΕΜ διαπίστωσαν ότι στο σακίδιο υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε - άγνωστο γιατί.

 
Ο άγνωστος άνδρας υποστήριξε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ενεργοποιούταν σε 40 λεπτά από τη στιγμή του τηλεφωνήματος.
 
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η αστυνομία στα ευρήματα είναι το γεγονός ότι οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Εργασίας παρέμεναν κλειστοί για ώρες μετά το τηλεφώνημα του αγνώστου.

 
Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα έχει καταγραφεί η πορεία του ή των αγνώστων που άφησαν το σακίδιο ενώ την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία από ό,τι έμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό.
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά στο υπουργείο την ώρα περίπου που ο άγνωστος άνδρας τηλεφωνούσε στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τον συνοδηγό να ανοίγει την πόρτα και να αφήνει κάτι στην είσοδο του κτηρίου της οδού Σταδίου.
 
Πηγή: protothema
 

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Μεταναστευτικό και ενεργειακά στο επίκεντρο των συναντήσεων Γεραπετρίτη στη Βεγγάζη
Επαρχιακός δρόμος στην Ελλάδα «πλημμύρισε» με δεκάδες κιλά νωπό κοτόπουλο
Ένοχος ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που επιχείρησε να εκβιάσει πρώην Υφυπουργό στην Ελλάδα
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μοιραίο το ταξίδι στην Ελλάδα για Αμερικανίδα-Έχασε την ισορροπία της και έπεσε σε φαράγγι
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Από την Ειρήνη, που οι συγγενείς της επέμεναν ότι δολοφονήθηκε, ξεκινά η επανεξέταση της Ιατροδικαστικής Πατρών